Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Ανάσες” από Fed στη Wall

Σε θετικό έδαδος ”γύρισε” η αμερικανική αγορά, μετά τη δεύτερη σημερινή παρέμβαση ρευστότητας από την αμερικανική Κεντρική Τράπεζα, αλλά και τα σενάρια για ”έκτακτη” μείωση επιτοκίων από τη Fed. Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές, τη χειρότερη ημερήσια απόδοση του 2007 κατέγραψε ο FTSE 100 στο Λονδίνο (-3,71%).

Σε θετικό έδαδος ”γύρισε” η αμερικανική αγορά, μετά τη δεύτερη σημερινή παρέμβαση ρευστότητας από την αμερικανική Κεντρική Τράπεζα, αλλά και τα σενάρια για ”έκτακτη” μείωση επιτοκίων από τη Fed.

Ειδικότερα, η Federal Reserve προχώρησε σε δεύτερη ”ένεση ρευστότητας” στο σύστημα, ύψους 16 δισ. δολαρίων μετά από νωρίτερη σημερινή παρέμβαση ύψους 19 δισ. δολαρίων.

Μετά την ανακοίνωση, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται οριακά κατά 0,04% στις 13.276,45 μονάδες ”γυρίζοντας” από πτώση μεγαλύτερη του 1,5%, ο δείκτης Nasdaq κινείται στις 2.566,49 μονάδες, με κέρδη 0,39%, ενώ άνοδο 0,52% καταγράφει ο δείκτης S&P 500 στις 1.460,58 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον αναλυτή της Merrill Lynch Joseph Shatz, η Federal Reserve θα αναγκαστεί σε έκτακτου χαρακτήρα μείωση των επιτοκίων την επόμενη εβδομάδα, τη στιγμή που οι αγορές fed funds δείχνουν να αποτιμούν μείωση των επιτοκίων από τη Fed το Σεπτέμβριο.

Από τις επιμέρους μετοχές, σημαντικές απώλειες καταγράφει ο τίτλος της Countrywide Financial, η μεγαλύτερη εταιρία χορήγησης ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ, μετά την προειδοποίηση ότι τα αποτελέσματά της θα δεχτούν πλήγμα από τις ”πρωτοφανείς” συνθήκες στις αγορές χρέους.

Υποχώρηση εμφανίζει και η μετοχή της τράπεζας Washington Mutual Inc., μετά την προειδοποίηση ότι η ρευστότητά της στην δευτερογενή αγορά στεγαστικών δανείων περιορίστηκε σημαντικά.

Αντίθετα, σημαντικά κέρδη καταγράφει ο τίτλος της Accredited Home Lenders, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι έλαβε όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές για την εξαγορά της από τη Lone Star.

Εν τω μεταξύ, ισχυρές απώλειες στο κλείσιμο κατέγραψαν οι ευρωαγορές. Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου βυθίστηκε 3,71% χαμηότερα, στις 6.038,3 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης έκλεισε με πτώση 1,48% στις 7.343,26 μονάδες, ενώ 3,13% έχασε ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.448,63 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v