Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι subprime ανησυχίες επέστρεψαν στην Wall

Διατηρείται το αρνητικό κλίμα στην Wall Street, καθώς έχουν ”φουντώσει” και πάλι οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στα εταιρικά κέρδη και την αμερικανική οικονομία τα προβλήματα στην αγορά στεγαστικών δανείων, μετά και την ανακοίνωση της BNP Paribas περί ”παγώματος” τριών funds της, λόγω έλλειψης ρευστότητας. Με πτώση γύρω στο 2% έκλεισαν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Διατηρείται το αρνητικό κλίμα στην Wall Street, καθώς έχουν ”φουντώσει” και πάλι οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στα εταιρικά κέρδη και την αμερικανική οικονομία τα προβλήματα στην αγορά στεγαστικών δανείων, μετά και την ανακοίνωση της BNP Paribas περί ”παγώματος” τριών funds της, λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Εν τω μεταξύ, ΕΚΤ και Fed προχώρησαν σήμερα σε ”ένεση” ρευστότητας ύψους 112,3 εκατ. ευρώ προκειμένου να τονωθεί η ρευστότητα στις αγορές.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 1,04% στις 13.515,68 μονάδες, ο δείκτης Nasdaq περιόρισε κάπως τις απώλειές του, στο 0,66%, διαμορφούμενος στις 2.595,78 μονάδες, ενώ πτώση της τάξης του 1,42% καταγράφει ο δείκτης S&P 500, στις 476,67 μονάδες.

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν ο τραπεζικός και χρηματοοικονομικός κλάδος, με τις μετοχές της Citicorp να υποχωρούν κατά 3,6%, της JP Morgan Chase κατά 3,5% και της ασφαλιστικής American International Group κατά 1,7%.

Εν τω μεταξύ, με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η ανακοίνωση της BNP Paribas και οι ογκώδεις ζημίες της ολλανδικής, μη εισηγμένης, επενδυτικής τράπεζας NIBC εξαιτίας της κρίσης στην αμερικανική αγορά στεγαστικών δανείων επανέφεραν σε πτωτική πορεία τα χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου έκλεισε με πτώση της τάξης του 1,92% στις 6.271,20 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης υποχώρησε κατά 2% στις 7.453,59 μονάδες, ενώ απώλειες 2,17% κατέγραψε ο δείκτης CAC του Παρισιού, στις 5.624,78 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v