Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικό ”ξέσπασμα” με ράλι 2% για Nasdaq

Με σημαντικά κέρδη ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση, η τρίτη συνεχόμενη ανοδική, στην αμερικανική αγορά. Ράλι στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου μετά τα αποτελέσματα και τις προβλέψεις της Cisco, αξιοσημείωτα κέρδη για General Motors, τράπεζες και κατασκευαστές κατοικιών. Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Με σημαντικά κέρδη ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση, η τρίτη συνεχόμενη ανοδική, στην αμερικανική αγορά. Ράλι στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου μετά τα αποτελέσματα και τις προβλέψεις της Cisco, αξιοσημείωτα κέρδη για General Motors, τράπεζες και κατασκευαστές κατοικιών.



Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 13.657,86 μονάδες, με άνοδο 1,14%, έχοντας καταγράψει νωρίτερα κέρδη έως και 160 μονάδες. O δείκτης υποχώρησε από τα υψηλά ημέρας και πέρασε στιγμιαία σε αρνητικό έδαφος, για να ανακάμψει εκ νέου στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Σημαντικά κέρδη 2,01% σημείωσε ο δείκτης Nasdaq, στις 2.612,98 μονάδες ενώ άνοδο 1,41% σημείωσε ο S&P 500 στις 1.497,49 μονάδες.



Τη σημερινή συνεδρίαση σηματοδότησαν οι αυξημένες προβλέψεις της Cisco για τα αποτελέσματα έτους, οι εξελίξεις στην General Motors αλλά και η εκτίναξη των αιτήσεων για ενυπόθηκα δάνεια, τη στιγμή που οι επενδυτές αποτιμούν τις καθησυχαστικές δηλώσεις της Fed για διατήρηση της ήπιας ανάπτυξης οδηγούν την αγορά σε σημαντικά κέρδη.

Ειδικότερα, αύξηση 8,1% εμφάνισε ο δείκτης νέων αιτήσεων δανείων για αγορές κατοικιών ή επαναχρηματοδότησης δανείων στις ΗΠΑ κατά την προηγούμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε η Mortgage Bankers Association.

Όπως αναφέρει η τραπεζική ένωση, φαίνεται ότι το φθηνότερο κόστος χρηματοδότησης ενθαρρύνει περισσότερους αμερικανούς να προχωρήσουν σε δανειοδότηση. Η είδηση βελτίωσε το κλίμα στην αγορά, με τις μετοχές των κατασκευαστών σπιτιών αλλά και τους χρηματοοικονομικούς τίτλους να ανακάμπτουν.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές των Merrill Lynch και Morgan Stanley, μετά από έκθεση της Citigroup που συστήνει ”αγορά” των δυο τίτλων.

Όμως η μετοχή της Cisco είναι αυτή που πρωταγωνίστησε στην αγορά, κλείνοντας με κέρδη σχεδόν 8% σε υψηλά έξι ετών.

Ο κολοσσός στα δίκτυα υπολογιστών ανακοίνωσε αύξηση των κερδών της κατά 25% στο τρίμηνο, ενισχύοντας παράλληλα τις προβλέψεις για τα αποτελέσματα έτους κατά 2%. Η Bear Sterns αναβάθμισε τη μετοχή σε outperform από peer perform.

Κέρδη 3%, τα υψηλότερα στον Dow Jones σημείωσε ο τίτλος της General Motors μετά την ανακοίνωση του οικονομικού διευθυντή της εταιρίας ότι είναι ευθυγραμμισμένη με το στόχο του περιορισμού κόστους κατά 9 δισ. δολάρια έως το τέλος του έτους.

Πιέσεις δέχτηκε η μετοχή της Toll Brothers μετά την ανακοίνωση για υποχώρηση των εσόδων κατά 21% και προειδοποίηση για περαιτέρω υποχώρηση εντός του έτους.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ ενισχύθηκε κατά 1,34%, στα 15,91 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραψε κέρδη 1,69%, στα 12,07 δολάρια. Εκτίναξη 4,46% υψηλότερα για το δικαίωμα της 3Ε, στα 47,04 δολάρια.

Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου έκλεισε με άνοδο 1,35% στις 6.393,90 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κατέγραψε άνοδο της τάξης του 1,23% στις 7.605,94 μονάδες. Υψηλότερα κατά 2,29% στις 5.749,29 μονάδες κινήθηκε ο δείκτης CAC του Παρισιού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v