Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι προβλέψεις Cisco βελτιώνουν το κλίμα στη Wall

Κέρδη καταγράφει η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τις προβλέψεις της Cisco για τα έσοδα να οδηγούν τον Nasdaq σε υπεραπόδοση, ενώ οι θετικές αναφορές και από την Τράπεζα της Αυστραλίας, μετά τη Fed, για τις παγκόσμιες αναπτυξιακές προοπτικές βελτιώνουν το κλίμα. Σε θετικό έδαφος και οι ευρωαγορές.

Κέρδη καταγράφει η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τις προβλέψεις της Cisco για τα έσοδα αλλά και τις θετικές αναφορές και από την Τράπεζα της Αυστραλίας, μετά τη Fed, για τις παγκόσμιες αναπτυξιακές προοπτικές, να βελτιώνουν το κλίμα.

Στη χθεσινή συνεδρίαση η αμερικανική αγορά κινήθηκε υψηλότερα, παρά την απόφαση της Fed να διατηρήσει στάσιμα τα επιτόκια και, κυρίως, να επισημάνει στη συνοδευτική δήλωση ότι ο πληθωρισμός παραμένει η πρώτη της προτεραιότητα, απομακρύνοντας τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων στο άμεσο μέλλον.

Εν τω μεταξύ, η Τράπεζα της Αυστραλίας αύξησε τα επιτόκια κατά 0,25% στο 6,5% τονίζοντας ότι οι εξελίξεις μέχρι στιγμής στις αγορές ομολόγων δεν δείχνουν να μεταβάλλουν τις ευρύτερες διεθνείς οικονομικές προοπτικές.

Παράλληλα, περαιτέρω ενδείξεις επιβράδυνσης στην αγορά κατοικίας παρέχουν τα αποτελέσματα της Toll Brothers, με τα έσοδα της εταιρίας από νέες κατασκευές να υποχωρούν κατά 21% και προειδοποίηση για περαιτέρω υποχώρηση εντός του έτους.

Όμως η μετοχή της Cisco είναι αυτή που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στη σημερινή συνεδρίαση, κινούμενη 6% υψηλότερα λίγο μετά το άνοιγμα.

Ο κολοσσός στα δίκτυα υπολογιστών ανακοίνωσε αύξηση των κερδών της κατά 25% στο τρίμηνο, αυξάνοντας παράλληλα τις προβλέψεις για τα αποτελέσματα έτους κατά 2%. Η Bear Stearns αναβάθμισε τη μετοχή σε outperform από peer perform.

Εν τω μεταξύ, πιέσεις δέχεται ο τίτλος της Sprint Nextel έπειτα από ανακοίνωση πτώσης 95% στα καθαρά κέρδη, ως αποτέλεσμα υψηλότερου κόστους.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται στις 13.540,26 μονάδες, με άνοδο 0,27%, ενώ άνοδο 0,94% στις 2.585,01 μονάδες καταγράφει ο δείκτης Nasdaq. Κέρδη 0,35% εμφανίζει ο δείκτης S&P 500 στις 1.481,23 μονάδες.



Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,60% στις 6.346,00 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,56% στις 7.555,04 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 1,02% στις 5.677,54 μονάδες κινείται ο δείκτης CAC του Παρισιού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v