Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικές διαθέσεις μετά τη ”βουτιά” στη Wall

Ανοδικά κινείται στο ξεκίνημα της εβδομάδας και μετά την ισχυρή υποχώρηση της Παρασκευής η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με την αναβάθμιση της Merrill Lynch σε ”buy” από τη UBS να ενισχύει το επενδυτικό ενδιαφέρον για τους τραπεζικούς τίτλους, οι οποίοι έχουν πιεστεί χαμηλότερα λόγω των προβλημάτων στην αγορά ενυπόθηκου δανεισμού χαμηλής φερεγγυότητας. Αναστολή διαπραγμάτευσης για την American Home Mortgage. Μεικτές τάσεις στις ευρωαγορές.

Ανοδικά κινείται στο ξεκίνημα της εβδομάδας και μετά την ισχυρή υποχώρηση της Παρασκευής η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με την αναβάθμιση της Merrill Lynch σε ”buy” από τη UBS να ενισχύει το επενδυτικό ενδιαφέρον για τους τραπεζικούς τίτλους, οι οποίοι έχουν πιεστεί χαμηλότερα λόγω των προβλημάτων στην αγορά ενυπόθηκου δανεισμού χαμηλής φερεγγυότητας.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής σημειώθηκε ξεπούλημα, με τον Dow Jones να υποχωρεί πλέον του 2%, καθώς στις ήδη υφιστάμενες ανησυχίες για τη στεγαστική αγορά προστέθηκαν και ανησυχίες για την υγεία της οικονομίας των ΗΠΑ, μετά την ισχνή μέτρηση των νέων θέσεων εργασίας τον Ιούλιο.

Η Bear Stearns, η οποία υποβαθμίστηκε την Παρασκευή από την Standard & Poor’s που επισήμανε ότι τα προβλήματα στα hedge funds της καταστρέφουν τη φήμη της, αντέδρασε το σαββατοκύριακο εξωθώντας τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Warren Spector σε παραίτηση. Η μετοχή της ενισχύεται κατά 0,5%.

Εν τω μεταξύ, η UBS αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της Merrill Lynch σε ”buy” από ”neutral” τονίζοντας ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην αγορά ενυπόθηκων δανείων αντανακλώνται πλέον στην αποτίμησή της. Η Merrill Lynch ενισχύεται κατά 1,8%, ενώ η Ameritrade, η οποία αναβαθμίστηκε επίσης από τη UBS, καταγράφει κέρδη 3%.

Την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της American Home Mortgage ανακοίνωσε το NYSE, μετά την κατάθεση αίτησης από την εταιρία για υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας. Στα 44 σεντς (-36,7%) η τελευταία τιμή της εταιρίας, η οποία προ εβδομάδας άξιζε περί τα 10 δολάρια.

Ανοδικά κινείται και η μετοχή της Berkshire Hathaway, του γνωστού επενδυτή κ. Warren Buffett, μετά την ανακοίνωση αύξησης της κερδοφορίας της κατά 33% λόγω ισχυρών κερδών από τον ασφαλιστικό κλάδο.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται 0,42% υψηλότερα στις 13.241,35 μονάδες, ο δείκτης Nasdaq διαμορφώνεται στις 2.525,97 μονάδες με άνοδο 0,57%, ενώ κέρδη 0,46% καταγράφει ο δείκτης S&P 500 στις 1.439,50 μονάδες.

O FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 0,14% στις 6.233 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη καταγράφει άνοδο 0,21% στις 7.450 μονάδες και ο CAC στο Παρίσι υποχωρεί κατά 0,71% στις 5.557 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v