Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Μάχη” εταιριών Ντουμπάι-Τόκιο για την Barney’s

Η επενδυτική εταιρία του Ντουμπάι Istithmar αύξησε την προσφορά για την αμερικανική αλυσίδα πολυκαταστημάτων Barney’s New York. Η προσφορά των 900 εκατ. δολαρίων είναι ίση με εκείνην που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα η γιαπωνέζικη επιχείρηση Fast Retailing, ιδιοκτήτρια των καταστημάτων Uniqlo.

”Μάχη” εταιριών Ντουμπάι-Τόκιο για την Barney’s
Η επενδυτική εταιρία του Ντουμπάι Istithmar αύξησε την προσφορά για την αμερικανική αλυσίδα πολυκαταστημάτων Barney’s New York.

Η προσφορά των 900 εκατ. δολαρίων είναι ίση με εκείνην που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα η γιαπωνέζικη επιχείρηση Fast Retailing, ιδιοκτήτρια των καταστημάτων Uniqlo.

Η ιδιοκτήτρια εταιρία της Barney’s, Jones Apparel, δέχτηκε την προσφορά ύψους 825 εκατ. δολαρίων της Istithmar, δεσμευόμενη ότι θα πληρώσει 22,7 εκατ. δολάρια σε προμήθεια αποχώρησης από την συμφωνία, εάν τελικώς η προσφορά δεν γίνει αποδεκτή.

Λίγες ημέρες πριν η Jones είχε δηλώσει στην Istithmar ότι θα αποδεχτεί την ιαπωνική προσφορά εκτός εάν η επιχείρηση του Ντουμπάι ανεβάσει την δική της προσφορά.

Η Barney’s λειτουργεί καταστήματα στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, το Boston Dallas και το Beverley Hills, καθώς και τρία καταστήματα στο Τόκιο.

Η ”μάχη” της Istithmar με την ιαπωνική εταιρία, που φιλοδοξεί να ξεπεράσει την Zara και την Hennes & Mauritz και να καταστεί κορυφαία στον κόσμο στην καθημερινή ένδυση, για την τελική κτήση της ακριβής αμερικανικής μάρκας, αναμένεται να είναι σκληρή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v