Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όλα τα βλέμματα στρέφονται στη Fed

Όσοι ελπίζουν ότι το ”άγγιγμα του Greenspan” θα επαναληφθεί από τον διάδοχό του μάλλον θα απογοητευτούν. Ο κ. Ben Bernanke, ο διοικητής της Federal Reserve, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε μειώσεις των επιτοκίων για να σώσει τις αγορές από τους εαυτούς τους.

Όλα τα βλέμματα στρέφονται στη Fed
Όσοι ελπίζουν ότι το ”άγγιγμα του Greenspan” θα επαναληφθεί από τον διάδοχό του μάλλον θα απογοητευθούν. Ο κ. Ben Bernanke, ο διοικητής της Federal Reserve, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε μειώσεις των επιτοκίων για να σώσει τις αγορές από τους εαυτούς τους.

Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ πραγματοποιεί την Τρίτη την τακτική συνεδρίαση του Αυγούστου και η πλειονότητα των αναλυτών περιμένει ότι θα κρατήσει σταθερό το επιτόκιο του δολαρίου στο 5,25% όπου βρίσκεται εδώ και έναν χρόνο.

Οι αγορές περιμένουν εναγωνίως το ανακοινωθέν της Fed για τυχόν ενδείξεις ανησυχίας σχετικά με τις επιπτώσεις της κρίσης της αγοράς στεγαστικών δανείων στην ευρύτερη οικονομική δραστηριότητα.

Μια τέτοια ένδειξη από τη Federal Reserve θα αναβαθμίσει την προοπτική μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων έως το τέλος του έτους, την οποία ήδη περιμένει μεγάλη μερίδα οικονομολόγων, σύμφωνα με τις ενδείξεις από τις προθεσμιακές αγορές.

Σε κάθε περίπτωση, καθώς επιδεινώνεται η χρηματιστηριακή διολίσθηση εξαιτίας της αμερικανικής αγοράς ακινήτων, όλα τα βλέμματα θα επικεντρώνονται πλέον στη Fed, ξεκινώντας από το κρίσιμο ανακοινωθέν της αυριανής συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v