Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Macro, ακίνητα και Bear Stearns πιέζουν τη Wall

Στο ”κόκκινο” συνεχίζουν να κινούνται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς η υποβάθμιση της Bear Stearns από την Standard & Poor ενίσχυσε τις ήδη έντονες ανησυχίες των επενδυτών για την αγορά στεγαστικών δανείων αλλά και την χαμηλότερη των προσδοκιών παραγωγή νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, ο Dow κατάφερε να περιορίσει τις αρχικές του απώλειες μετά το deal της DaimlerChrysler με την Cerberus. Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Στο ”κόκκινο” συνεχίζουν να κινούνται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς η υποβάθμιση της Bear Stearns από την Standard & Poor ενίσχυσε τις ήδη έντονες ανησυχίες των επενδυτών για την αγορά στεγαστικών δανείων αλλά και την χαμηλότερη των προσδοκιών παραγωγή νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον προηγούμενο μήνα.

Ωστόσο, ο Dow κατάφερε να περιορίσει τις αρχικές του απώλειες μετά το deal της DaimlerChrysler με την Cerberus.

Ειδικότερα, η χαμηλότερη των εκτιμήσεων παραγωγή των νέων θέσεων εργασίας τον Ιούλιο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στις 92.000 έναντι 132.000 τον προηγούμενο μήνα, ενίσχυσε την επιφυλακτικότητα των επενδυτών που παραμένει έντονη λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων στην αγορά στεγαστικών δανείων χαμηλής εξασφάλισης των ΗΠΑ.

Η κίνηση μάλιστα της Standard & Poor να προχωρήσει σε υποβάθμιση της σύστασής της για τον τίτλο της Bear Stearns, λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, επιβάρυνε ακόμη περισσότερο το κλίμα στην αγορά.

Ωστόσο, η είδηση ότι η DaimlerChrysler έκλεισε συμφωνία για την πώληση της Chrysler στην Cerberus Capital Management, βοήθησε την αγορά να περιορίσει τις αρχικές της απώλειες.

Έτσι, αυτήν την ώρα ο Dow κινείται στις 13.391,63 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,53%, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,71%, στις 2.557,62 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται 0,82% χαμηλότερα, στις 1.460,14 μονάδες.

Από τις επιμέρους μετοχές, στο προσκήνιο βρίσκεται ο τίτλος της Procter & Gamble, η οποία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επαναγορές μετοχών ύψους 30 δισ. δολαρίων, καθώς και ο τίτλος της Toyota Motors, η οποία εμφάνισε κερδοφορία τριμήνου υψηλότερη των προσδοκιών.

Το αρνητικό κλίμα στην αμερικανική αγορά επηρέασε και τις χρηματαγορές της Ευρώπης που έκλεισαν με σημαντικές απώλειες. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 1,21% και έκλεισε στις 6.224,30 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημείωσε πτώση 1,31%, στις 7.435,67 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ολοκλήρωσε στις 5.597,89 μονάδες, με απώλειες 1,48%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v