Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρώσος μεγιστάνας αγόρασε το 5% της G.M.

Ο κ. Oleg Deripaska, ο ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου χυτηρίου αλουμινίου της Ρωσίας και σύμφωνα με το περιοδικό ”Forbes” δεύτερος πλουσιότερος κάτοικος της χώρας, έχει εξαγοράσει μερίδιο μόλις κάτω από το 5% στην General Motors, όπως λένε ανώνυμες πληροφορίες.

Ρώσος μεγιστάνας αγόρασε το 5% της G.M.
Ο κ. Oleg Deripaska, ο ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου χυτηρίου αλουμινίου της Ρωσίας και σύμφωνα με το περιοδικό ”Forbes” δεύτερος πλουσιότερος κάτοικος της χώρας, έχει εξαγοράσει μερίδιο μόλις κάτω από το 5% στην General Motors, όπως λένε ανώνυμες πληροφορίες των ”Financial Times”.

Το μερίδιο του Ρώσου μεγιστάνα στη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του πλανήτη αξίζει περισσότερα από 900 εκατ. δολάρια βάσει της τρέχουσας τιμής της μετοχής της G.M. και πρόκειται για προσωπική επένδυση που έγινε πέρσι και δεν εντάσσεται στο ”όχημα” του κ. Deripaska, την Gaz.

Ο Ρώσος επιχειρηματίας κατέχει τον κολοσσό του αλουμινίου United Company Rusal και πρόσφατα επένδυσε 1,54 δισ. δολάρια για μεγάλο μερίδιο στη Magna, την καναδέζικη εταιρία εξαρτημάτων και συναρμολόγησης αυτοκινήτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v