Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη στη Wall με ”καύσιμο” τις τράπεζες

Κέρδη καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους τραπεζικούς τίτλους να πρωταγωνιστούν στην ανοδική αντίδραση της αγοράς, περιορίζοντας σε έναν βαθμό την νευρικότητα που επικρατεί λόγω των προβλημάτων στην αγορά στεγαστικών δανείων χαμηλής εξασφάλισης. Το θετικό κλίμα ενισχύει και η σημαντική υποχώρηση της πετρελαϊκής τιμής (-3%). Μικτά πρόσημα στο κλείσιμο των ευρωαγορών.

Κέρδη καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους τραπεζικούς τίτλους να πρωταγωνιστούν στην ανοδική αντίδραση της αγοράς, περιορίζοντας σε έναν βαθμό την νευρικότητα που επικρατεί λόγω των προβλημάτων στην αγορά στεγαστικών δανείων χαμηλής εξασφάλισης.

Ειδικότερα, ανοδικές διαθέσεις επικρατούν στην πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας και μετά την νέα ”βουτιά” που κατέγραψε η αγορά στην συνεδρίαση της Παρασκευής, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε μαζικές τοποθετήσεις στους τραπεζικούς τίτλους, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν υποστεί ισχυρές πιέσεις λόγω των προβλημάτων στην αγορά στεγαστικών δανείων χαμηλής εξασφάλισης.

Το θετικό κλίμα ενισχύει και η σημαντική πτώση της τάξης των τριών ποσοστιαίων μονάδων που καταγράφει η πετρελαϊκή τιμή, εν μέσω ανησυχιών για μείωση της ζήτησης.

Από τις επιμέρους μετοχές, στο προσκήνιο βρίσκεται η Merrill Lynch, μετά την κίνηση της UBS να προχωρήσει σε αναβάθμιση της σύστασής της για τον εν λόγω τίτλο σε ”buy”.

Ανοδικά κινείται ο τίτλος της φαρμακοβιομηχανίας Merck, για τον οποίο η Cowen & Co προχώρησε σε αναβάθμιση της αξιολόγησής της, καθώς και η μετοχή της Wal-Mart, η οποία ανακοίνωσε ότι προχωρά στη σύσταση κοινοπραξίας στην Ινδία.

Κέρδη καταγράφει επίσης ο τίτλος της Bear Stearns, μετά την παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου κ. Warren Spector, σε συνέχεια της υποβάθμισης της μετοχής της εταιρίας από την Standard & Poor την προηγούμενη Παρασκευή, κίνηση που οδήγησε σε σημαντική πτώση την μετοχή της εταιρίας.

Ωστόσο, και στη σημερινή συνεδρίαση είναι εμφανής η επιφυλακτικότητα των επενδυτών, καθώς συνεχίζονται τα προβλήματα στην αγορά στεγαστικών δανείων χαμηλής εξασφάλισης, με τελευταία εξέλιξη την αίτηση της American Home Mortgage να ενταχθεί σε καθεστώς χρεοκοπίας.

Αυτήν την ώρα ο Dow Jones κινείται στις 13.275,47 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,71%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,35%, στις 2.520,10 μονάδες, ενώ ο S&P 500 εμφανίζει άνοδο 0,76% και διαμορφώνεται στις 1.443,88 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, μικτή εικόνα εμφάνισαν στο κλείσιμο οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 6.189,10 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,57%, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 έκλεισε στις 7.444,45 ενισχυμένος κατά 0,12%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε 1,16% χαμηλότερα, στις 5.532,99 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v