Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Μαζεύτηκαν” οι απώλειες στη Wall Street

Αντιστρέφεται σταδιακά το κλίμα στην Wall Street, με τους δείκτες να κινούνται, έστω και οριακά, σε θετικό πεδίο. Προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία για το κόστος εργασίας και την παραγωγή, ενώ οι επενδυτές αναζητούν ”καθησυχαστικά λόγια” από την Fed, η οποία συνεδριάζει σήμερα. Με κέρδη 1,93% έκλεισε ο FTSE στο Λονδίνο.

Αντιστρέφεται σταδιακά το κλίμα στην Wall Street, με τους δείκτες να κινούνται, έστω και οριακά, σε θετικό πεδίο. Προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το κόστος εργασίας και την παραγωγή, ενώ οι επενδυτές αναζητούν ”καθησυχαστικά λόγια” από την Fed, η οποία συνεδριάζει σήμερα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,07% στις 13.478,45 μονάδες, ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,13% στις 2.550,64 μονάδες, ενώ κέρδη 0,42% στις 1.473,78 μονάδες εμφανίζει ο δείκτης S&P 500.

Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε άνοδος 1,8% της παραγωγικότητας στις ΗΠΑ το β’ τρίμηνο, ποσοστό χαμηλότερα των προβλέψεων, ενώ για το ίδιο διάστημα τα στοιχεία έδειξαν άνοδο του κόστους εργασίας κατά 2,1%, ποσοστό υψηλότερο του αναμενόμενου.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, άλλη μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο των στεγαστικών δανείων, η Luminent Mortgage Capital, προειδοποίησε για προβλήματα, αποφασίζοντας την αναστολή της καταβολής μερίσματος για το β’ τρίμηνο, στέλνοντας την μετοχή της έως και 85% χαμηλότερα.

Μεικτή εικόνα εμφανίζει ο τραπεζικός και χρηματοοικονομικός κλάδος, με τις μετοχές της Bear Stearns να ενισχύονται κατά 0,4%, της Blackstone κατά 1,9%, της Assurant κατά 3,6%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι ευρωπαϊκές αγορές δεν ”πτοήθηκαν” από τις όποιες ανησυχίες στις ΗΠΑ, και έκλεισαν με σημαντική άνοδο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης FTSE του Λονδίνου έκλεισε με κέρδη 1,93% στις 6.308,80 μονάδες, ο δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,93% στις 7.513,66 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 1,58% στις 5.620,40 μονάδες έκλεισε ο δείκτης CAC του Παρισιού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v