Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ”βουτιά” στη Wall δείχνουν τα futures

Νέα ισχυρή πτωτική κίνηση της τάξεως του 1%, συνέχεια της χθεσινής ”βουτιάς” στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά δείχνουν τα παράγωγα συμβόλαια της Wall, τη στιγμή που η κρίση στα αμερικανικά στεγαστικά δάνεια προκαλεί τριγμούς στις διεθνείς αγορές. Απώλειες 3% σε Λονδίνο, Παρίσι, στο 1,5% η υποχώρηση για τον DAX στη Φρανκφούρτη.

Νέα ισχυρή πτωτική κίνηση, συνέχεια της χθεσινής ”βουτιάς” στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά δείχνουν τα παράγωγα συμβόλαια της Wall, τη στιγμή που οι ευρωαγορές σημειώνουν σημαντικές απώλειες καθώς η κρίση στα αμερικανικά στεγαστικά δάνεια προκαλεί τριγμούς στις διεθνείς αγορές, αναγκάζοντας τις κεντρικές τράπεζες να προβούν σε παρεμβάσεις τόνωσης της ρευστότητας.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά κατέγραψε τις ισχυρότερες ημερήσιες απώλειες από το 2003, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 387 μονάδες.

Σήμερα η ΕΚΤ προχώρησε σε παρεμβατική κίνηση ύψους 61 δισ. δολαρίων για την τόνωση της ρευστότητας, ενώ σε αντίστοιχες κινήσεις προχώρησαν οι τράπεζες Ιαπωνίας και Αυστραλίας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον αναλυτή της Merrill Lynch Joseph Shatz, η Federal Reserve θα αναγκαστεί σε έκτακτου χαρακτήρα μείωση των επιτοκίων την επόμενη εβδομάδα, τη στιγμή που οι αγορές fed funds δείχνουν να αποτιμούν μείωση των επιτοκίων από τη Fed το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα παράγωγα συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, αναμένεται πτωτικό άνοιγμα περί το 1% και για τους τρείς δείκτες αναφοράς.

Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου καταγράφει απώλειες της τάξης του 3,18% στις 6.072,10 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης υποχωρεί κατά 1,57% στις 7.336,08 μονάδες, ενώ 2,95% χάνει ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.458,82 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v