Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένει στη δίνη των πιέσεων η Wall

Σημαντικές απώλειες εμφανίζουν οι δείκτες της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, μετά το χθεσινό ξεπούλημα που οδήγησε τον Dow Jones σε απώλειες 387 μονάδων. Τριγμούς στις διεθνείς αγορές προκαλεί η κρίση στα αμερικανικά στεγαστικά δάνεια, αναγκάζοντας τις κεντρικές τράπεζες σε ”ενέσεις ρευστότητας”. Απώλειες 2,5% σε Λονδίνο, Παρίσι, πτώση 1,35% στον DAX.

Σημαντικές απώλειες εμφανίζουν οι δείκτες της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, μετά το χθεσινό ξεπούλημα που οδήγησε τον Dow Jones σε απώλειες 387 μονάδων. Στη δίνη της κρίσης στα αμερικανικά στεγαστικά δάνεια παραμένουν οι διεθνείς αγορές, αναγκάζοντας τις κεντρικές τράπεζες σε ”ενέσεις ρευστότητας”.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά κατέγραψε τις ισχυρότερες ημερήσιες απώλειες από το 2003, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 387 μονάδες.

Σήμερα η Fed ανακοίνωσε νέα κίνηση τόνωσης της ρευστότητας ύψους 19 δισ. δολαρίων, ενώ νωρίτερα, σε παρεμβατικές κινήσεις προχώρησε τόσο η ΕΚΤ (ύψους 61 δισ. δολαρίων) όσο και οι τράπεζες Ιαπωνίας και Αυστραλίας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον αναλυτή της Merrill Lynch Joseph Shatz, η Federal Reserve θα αναγκαστεί σε έκτακτου χαρακτήρα μείωση των επιτοκίων την επόμενη εβδομάδα, τη στιγμή που οι αγορές fed funds δείχνουν να αποτιμούν μείωση των επιτοκίων από τη Fed το Σεπτέμβριο.

Στην αγορά, πτώση 19% εμφανίζει ο τίτλος της Countrywide Financial, η μεγαλύτερη εταιρία χορήγησης ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ μετά την προειδοποίηση ότι τα αποτελέσματά της θα δεχτούν πλήγμα από τις ”πρωτοφανείς” συνθήκες στις αγορές χρέους.

Εκτίναξη 33% για τον τίτλο της Accredited Home Lenders πυροδότησε η ανακοίνωση ότι έλαβε όλες τις εγκρίσεις από τις αρχές για την εξαγορά της από τη Lone Star.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,80% στις 13.164,69 μονάδες, ο δείκτης Nasdaq κινείται 1,27% χαμηλότερα στις 2.524,34 μονάδες, ενώ απώλειες 0,80% καταγράφει ο δείκτης S&P 500 στις 1.441,23 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου καταγράφει απώλειες της τάξης του 2,55% στις 6.110,10 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης υποχωρεί κατά 1,33% στις 7.354,08 μονάδες, ενώ 2,59% χάνει ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.479,82 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v