Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SEC: Έρευνα σε χρηματιστηριακές της Wall

Έκτακτη έρευνα στις κορυφαίες χρηματιστηριακές εταιρίες της Wall Street πραγματοποιεί η αμερικανική Επιτροπή Ελέγχου Κεφαλαιαγοράς (SEC), προκειμένου να εξετάσει την έκθεσή τους στην αγορά subprime, σύμφωνα με δημοσίευμα του διαδικτυακού τόπου της ”Wall Street Journal”.

SEC: Έρευνα σε χρηματιστηριακές της Wall
Έκτακτη έρευνα στις κορυφαίες χρηματιστηριακές εταιρίες της Wall Street πραγματοποιεί η αμερικανική Επιτροπή Ελέγχου Κεφαλαιαγοράς (SEC), προκειμένου να εξετάσει την έκθεση τους στην αγορά subprime, σύμφωνα με δημοσίευμα του διαδικτυακού τόπου της ”Wall Street Journal”.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο αναπαράγει και το πρακτορείο Reuters, η SEC θα εξετάσει τις λογιστικές καταστάσεις των κορυφαίων χρηματιστηριακών ομίλων αλλά και επενδυτικών τραπεζών της Wall Street, προκειμένου να εξακριβώσει εάν έχουν καταγράψει ορθά τις τυχόν απώλειές τους από την έκθεση στη δευτερογενή αγορά στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ.

Αν και η ”WJS” προσθέτει ότι πρόκειται για έρευνα ρουτίνας, αρκετοί παράγοντες της αμερικανικής αγοράς σημειώνουν ότι η εν λόγω έρευνα είναι ιδιαίτερα σημαντική, κυρίως από τη στιγμή που οι κορυφαίες αμερικανικές χρηματιστηριακές ανακοίνωσαν υψηλά κέρδη σε μία περίοδο που το πλήγμα από την αγορά subprime έχει επεκταθεί σε όλα τα μέρη του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Μεταξύ των εταιριών οι οποίες αναμένεται να εξεταστούν, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, βρίσκονται η Goldman Sachs και η Merrill Lynch.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v