Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Άνοδος μετά τις θετικές εκθέσεις των οίκων

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι νέες παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών για την τόνωση της ρευστότητας αλλά και οι θετικές εκθέσεις των Morgan Stanley και Goldman Sachs επανέφεραν το αγοραστικό ενδιαφέρον στις μετοχικές αξίες. Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι κυριότερες ευρωαγορές.

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι νέες παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών για την τόνωση της ρευστότητας αλλά και οι θετικές εκθέσεις των Morgan Stanley και Goldman Sachs επανέφεραν το αγοραστικό ενδιαφέρον στις μετοχικές αξίες.

Ειδικότερα, το αρνητικό κλίμα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα λόγω των προβλημάτων που εμφανίζει η δευτερογενής αγοράς στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ, περιορίστηκε μετά την σημερινή έκθεση της Goldman Sachs, ότι οι επενδυτές που επικεντρώνονται στα θεμελιώδη μεγέθη των εταιριών, βλέπουν πλέον αξία στην παρούσα χρονική στιγμή.

Σημειώνεται μάλιστα ότι ”οι εταιρίες του S&P 500, εκτός του χρηματοοικονομικού κλάδου, έχουν συσσωρεύσει ρευστό ύψους 800 δισ. δολαρίων, σχεδόν το 10% της κεφαλαιοποίησής τους και διπλάσιο από τον ιστορικό μέσο όρο. Αυτό παρέχει τα εχέγγυα για επενδύσεις και εξαγορές ή ακόμη και ενίσχυση μερισμάτων και επαναγορές μετοχών”.

Επιπλέον, η Morgan Stanley δίνει σύσταση ”overweight” για τις μετοχές, αλλάζοντας τη στάση της από ”neutral” για πρώτη φορά από τις 22 Ιανουαρίου του 2007.

Εν τω μεταξύ, και σήμερα συνεχίστηκαν οι ”ενέσεις” ενίσχυσης της ρευστότητας από τις κεντρικές τράπεζες. Συγκεκριμένα, σε τρίτη ”ένεση” ρευστότητας, ύψους 47,665 δισ. ευρώ (65 δισ. δολάρια) προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ από την μεριά της η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας διοχέτευσε επιπλέον 5,1 δισ. δολάρια μετά την έκτατη διάθεση 1.000 δισ. γεν την Παρασκευή.

Στη ενίσχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος συμβάλλει και η θετική εικόνα των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, που ενισχύθηκαν κατά 0,3%.

Ο Dow Jones κινείται αυτήν την ώρα στις 13.317,25 μονάδες, με άνοδο 0,59%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 1,01%, στις 2.571,04 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,74% υψηλότερα, στις 1.464,42.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται στις 6.199,10 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 2,66%, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 ενισχύεται κατά 1,39%, στις 7.445,20 μονάδες, ενώ στο Παρίσι, ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 2,05%, στις 5.560,07 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v