Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vmware: Το IPO που εξιτάρει τη Wall Street

Έτοιμη να υποδεχθεί την πλέον πολυαναμενόμενη δημόσια εγγραφή για την υψηλή τεχνολογία εδώ και αρκετά χρόνια, είναι η Wall Street. Πρόκειται για τη δημόσια εγγραφή της εταιρίας Wmware, ενός ταχύτατα αναπτυσσόμενου ομίλου παραγωγής software. Στόχος της εταιρίας η συγκέντρωση περί τoυ 1,1 δισ. δολαρίων.

Vmware: Το IPO που εξιτάρει τη Wall Street
Έτοιμη να υποδεχθεί την πλέον πολυαναμενόμενη δημόσια εγγραφή για την υψηλή τεχνολογία εδώ και αρκετά χρόνια, είναι η Wall Street. Πρόκειται για τη δημόσια εγγραφή της εταιρίας Wmware, ενός ταχύτατα αναπτυσσόμενου ομίλου παραγωγής software. Στόχος της εταιρίας η συγκέντρωση περί του 1,1 δισ. δολαρίων.

Η Vmware θα προχωρήσει σε δημόσια εγγραφή του 10% των μετοχών της, ήτοι 33 εκατ. μετοχές την Τρίτη 14/8, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι θα είναι το μεγαλύτερο IPO που θα ”βιώσει” η Wall Street από το 2004, όταν σε ανάλογη κίνηση προχώρησε και η Google.

Το εύρος προσφοράς κυμαίνεται από 27 έως 29 δολάρια ανά μετοχή, έχοντας ενισχυθεί από την αρχική ανακοίνωση της εταιρίας, που το τοποθετούσε μεταξύ 24 και 25 δολαρίων, καθώς η ζήτηση είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.

Σημειώνεται ότι, βάσει στοιχείων του Bloomberg, 29 εταιρίες υψηλής τεχνολογίας έχουν συγκεντρώσει 3,79 δισ. δολάρια από δημόσιες εγγραφές φέτος στις ΗΠΑ, έναντι 2,3 δισ. δολαρίων σε 22 IPOs που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v