Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα θύματα hedge funds έχουν την ιστοσελίδα τους!

Εν τω μέσω της κρίσης που προκάλεσε η κατάρρευση της αγοράς επισφαλών στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ, στην αγορά εισήχθη και ο ”μετρητής θυμάτων στεγαστικής πίστης” που παρακολουθεί τα κεφάλαια τα οποία έχουν πληγεί από την κρίση. Οπως μας πληροφορούν οι Financial Times, ο μετρητής βρίσκεται στην ιστοσελίδα http://hf-implode.com και μέχρι στιγμής απαριθμεί 11 θύματα.

Τα θύματα hedge funds έχουν την ιστοσελίδα τους!
Εν τω μέσω της κρίσης που προκάλεσε η κατάρρευση της αγοράς επισφαλών στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ, στην αγορά εισήχθη και ο ”μετρητής θυμάτων στεγαστικής πίστης” που παρακολουθεί τα κεφάλαια τα οποία έχουν πληγεί από την κρίση.

Όπως μας πληροφορούν οι ”Financial Times”, ο μετρητής βρίσκεται στην ιστοσελίδα http://hf-implode.com και μέχρι στιγμής απαριθμεί 11 θύματα.

Η ιστοσελίδα τιτλοφορείται ”Implode-o-Meter” και φέρει υπότιτλο: ”Παρακολουθώντας την κατάρρευση της στεγαστικής πίσης: μια ιστορία διαφθοράς, ηλιθιότητας και κυβερνητικής συνενοχής.”

Να σημειωθεί, για χάρη της μέτρησης, ότι τα δύο κεφάλαια της Bear Stearns που ”πάγωσαν”, παραδείγματος χάριν, μετριούνται ως ένα θύμα.

Να πούμε ότι η λίστα θυμάτων περιλαμβάνει hedge funds και κεφάλαια που λειτουργούν ως hedge funds τα οποία αντιμετωπίζουν μόνιμη αντιστροφή τάσης.

Η μέτρηση θεωρείται υποκειμενική και δεν σημαίνει απαραίτητα πλήρη κατάργηση ή χρεοκοπία. Σημαίνει επίσης κάθετη και ταχεία μείωση της καθαρής αξίας ενεργητικών ή ασυνήθη ”διάσωση” από μητρικές εταιρίες προκειμένου να αποφευχθούν απομειώσεις υπεραξιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v