Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι διεθνείς οίκοι πήραν το όπλο τους!

Σε υψηλότερα επίπεδα αναμένεται να κινηθεί η αμερικανική αγορά στο άνοιγμα, σύμφωνα με τα παράγωγα συμβόλαια της Wall, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις ενέσεις ρευστότητας των κεντρικών τραπεζών αλλά και στις εκθέσεις - σινιάλα για αγορές μετοχών από Morgan Stanley και Goldman Sachs. Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι ευρωαγορές.

Σε υψηλότερα επίπεδα αναμένεται να κινηθεί η αμερικανική αγορά στο άνοιγμα, σύμφωνα με τα παράγωγα συμβόλαια της Wall, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις ενέσεις ρευστότητας των κεντρικών τραπεζών και στις θετικές εκθέσεις από Morgan Stanley και Goldman Sachs, μετά από μια εβδομάδα στην οποία κυριάρχησε ο προβληματισμός για το μέγεθος της κρίσης στην αγορά ενυπόθηκων δανείων της χώρας.

Ειδικότερα, σε σημερινή έκθεσή της η Goldman Sachs επισημαίνει ότι οι επενδυτές που επικεντρώνονται στα θεμελιώδη μεγέθη των εταιριών, βλέπουν πλέον αξία στην παρούσα χρονική στιγμή.

”Οι εταιρίες του S&P 500, εκτός του χρηματοοικονομικού κλάδου, έχουν συσσωρεύσει ρευστό ύψους 800 δισ. δολαριών, σχεδόν το 10% της κεφαλαιοποίησής τους και διπλάσιο από τον ιστορικό μέσο όρο. Αυτό παρέχει τα εχέγγυα για επενδύσεις και εξαγορές ή ακόμη και ενίσχυση μερισμάτων και επαναγορές μετοχών”, σημειώνει ο οίκος.

Εν τω μεταξύ, σύσταση ”overweight” για τις μετοχές δίνει πλέον και η Morgan Stanley, αλλάζοντας τη στάση της από ”neutral” για πρώτη φορά από τις 22 Ιανουαρίου του 2007.

O διεθνής οίκος εκτιμά ότι έχει έρθει η χρονική στιγμή για αγορές μετοχών, επισημαίνοντας ότι ο δείκτης ρίσκου-απόδοσης των αγορών μετοχών είναι πολύ καλύτερος πλέον σε σχέση με λίγους μήνες πριν.

Σύμφωνα με τα παράγωγα συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, αναμένεται ανοδικό άνοιγμα περί το 1% και για τους τρείς δείκτες αναφοράς.

Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου καταγράφει άνοδο της τάξης του 2,43% στις 6.184,10 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης ενισχύεται κατά 1,34% στις 7.442,08 μονάδες, ενώ κέρδη 1,96% σημειώνει ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.555,82 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v