Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τροχιά ανάκαμψης η Wall

Διατηρούνται οι ανοδικές τάσεις στην αμερικανική αγορά, καθώς οι συνεχιζόμενες παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών για την τόνωση της ρευστότητας φαίνεται να περιορίζουν τις ανησυχίες των επενδυτών για την κρίση του πιστωτικού κλάδου παγκοσμίως. Το αγοραστικό ενδιαφέρον ενισχύουν επίσης οι θετικές εκθέσεις για τις μετοχικές αξίες από τις Goldman Sachs και Morgan Stanley. Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι χρηματαγορές της Ευρώπης.

Διατηρούνται οι ανοδικές τάσεις στην αμερικανική αγορά, καθώς οι συνεχιζόμενες παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών για την τόνωση της ρευστότητας φαίνεται να περιορίζουν τις ανησυχίες των επενδυτών για την κρίση του πιστωτικού κλάδου παγκοσμίως.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον ενισχύουν επίσης οι θετικές εκθέσεις για τις μετοχικές αξίες από τις Goldman Sachs και Morgan Stanley.

Ειδικότερα, και σήμερα οι κεντρικές τράπεζες συνέχισαν τις ”ενέσεις” ρευστότητας στο σύστημα, προκειμένου να επιτευχθεί η ομαλοποίηση των αγορών.

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα η Federal Reserve προχώρησε σε νέα κίνηση για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αμερικανική αγορά χρήματος, με την διοχέτευση επιπλέον 2 δισ. δολαρίων, η οποία ωστόσο ήταν σημαντικά χαμηλότερη της ζήτησης, ύψους 52 δισ. δολαρίων, από τις τράπεζες και άλλους οργανισμούς, σύμφωνα με δημοσίευμα της Federal Reserve της Νέας Υόρκης.

Νωρίτερα, σε ανάλογες κινήσεις προέβησαν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία διοχέτευσε επιπλέον 47,665 δισ. ευρώ (65 δισ. δολάρια) στην αγορά χρήματος της Ευρώπης, αλλά και η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας, προσφέροντας 5,1 δισ. δολάρια στην αγορά.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές υποδέχθηκαν θετικά τις θετικές εκθέσεις για τις μετοχικές αξίες των Goldman Sachs και Morgan Stanley.

Υπενθυμίζεται ότι σε σημερινή έκθεσή της η Goldman Sachs επισημαίνει ότι οι επενδυτές που επικεντρώνονται στα θεμελιώδη μεγέθη των εταιριών, βλέπουν πλέον αξία στην παρούσα χρονική στιγμή, ενώ από τη μεριά της η Morgan Stanley αναθεώρησε τη σύστασή της για τις μετοχές σε ”overweight” από ”neutral” για πρώτη φορά από τις 22 Ιανουαρίου 2007.

Επίσης, στη διαμόρφωση του θετικού κλίματος συνέβαλε η ανακοίνωσε των μακροοικονομικών στοιχείων για την πορεία των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, που εμφάνισαν βελτίωση της τάξης του 0,3%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αυτήν την ώρα, ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.269,29 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,22%, ο Nasdaq κινείται 0,21% υψηλότερα, στις 2.550,35 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,27%, στις 1.457,59 μονάδες.

Οι παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών οδήγησαν σε θετικό έδαφος και τις κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές στη σημερινή συνεδρίαση, οι οποίες μετά και το θετικό άνοιγμα της Wall Street έκλεισαν με σημαντικά κέρδη.

Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ολοκλήρωσε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με κέρδη 2,99%, στις 6.219 μονάδες, ο DAX 30 στην Φρανκφούρτη έκλεισε στις 7.474,33 μονάδες, ενισχυμένο κατά 1,78%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη 2,21% και διαμορφώθηκε στις 5.569,28 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v