Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Home Depot και S&P τρόμαξαν τη Wall

Με σημαντικές απώλειες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, με τον Dow Jones να χάνει 148 μονάδες, καθώς η προειδοποίηση κερδοφορίας από τη Home Depot και το ”καμπανάκι” της S&P για τα χαρτοφυλάκια ενυπόθηκων δανείων υψηλού κινδύνου προβλημάτισαν τους επενδυτές. Ισχυρή πτώση στις ευρωαγορές.

Με σημαντικές απώλειες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, με τον Dow Jones να χάνει 140 μονάδες, καθώς η προειδοποίηση κερδοφορίας από τη Home Depot και το ”καμπανάκι” της S&P για τα χαρτοφυλάκια ενυπόθηκων δανείων υψηλού κινδύνου προβλημάτισαν τους επενδυτές.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 13.501,70 μονάδες, με απώλειες 1,09%, ο Nasdaq υποχώρησε κατά 1,16% στις 2.639,16 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 1.510,12 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,42%.

Πιέσεις δέχτηκαν οι τίτλοι του γενικότερου χρηματοοικονομικού τομέα μετά την ανακοίνωση της S&P ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε υποβάθμιση πιστοληπτικής αξιολόγησης για χρηματοοικονομικά εργαλεία αξίας 12 δισ. δολαρίων που βασίζονται σε χαρτοφυλάκια ενυπόθηκων δανείων υψηλού ρίσκου.

Εν τω μεταξύ, στην αναμενόμενη ομιλία του, ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της χώρας, Ben Bernanke, επέλεξε να παραμείνει σε ακαδημαϊκό ύφος, χωρίς να δίνει ενδείξεις για την εικόνα της Federal Reserve για τον πληθωρισμό και τις προθέσεις της για τη νομισματική πολιτική.

Στο κλίμα νευρικότητας που επικράτησε στην αγορά, προστίθεται και ο προβληματισμός για την άνοδο της τιμής του πετρελαίου, η οποία έκλεισε σήμερα στα 72,77 δολάρια το βαρέλι.

Παράλληλα, πιέσεις δέχτηκε ο τίτλος της Home Depot, έπειτα από προειδοποίηση κερδοφορίας της εταιρίας, σε ανακοίνωση όπου επισημαίνει ότι η στεγαστική αγορά στη χώρα παραμένει ”δύσκολη”.

Ισχυρές απώλειες και για τη Sears Holdings, η οποία εξέδωσε νέα προειδοποίηση για τα αποτελέσματα β’ τριμήνου. Η μετοχή της υποχωρεί κατά 4,5%.

Κέρδη 1,8% για τον τίτλο της General Motors μετά την αναβάθμιση της σύστασης από την JP Morgan σε overweight από neutral.

Το δικαίωμα της Εθνικής υποχώρησε κατά 2,22%, στα 11,88 δολάρια, ενώ το δικαίωμα του ΟΤΕ σημείωσε πτώση 2,27%, στα 15,47 δολάρια. Απώλειες 0,63% κατέγραψε το δικαίωμα της 3Ε, στα 45,82 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, σημαντικές απώλειες κατέγραψαν νωρίτερα οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε στις 6.630,90 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,22%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 υποχώρησε κατά 1,39%, στις 7.964,76 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις 6.019,22 μονάδες, με απώλειες 1,40%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v