Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψαν οι αγοραστές στην Wall Street

Θετική αντίδραση μετά την 3ήμερη διόρθωση παρουσιάζει η Wall, καθώς το momentum προσελκύει τους αγοραστές. Καλές στατιστικές ειδήσεις από το μέτωπο της ανεργίας. Άγγιξε -πάλι- τις 16.000 ο Dow. Σε χαμηλό 4 μηνών ο χρυσός λόγω Fed.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά τις διορθωτικές τάσεις που επικράτησαν αυτή την εβδομάδα. Ευνοϊκές για την οικονομία αποδεικνύονται οι στατιστικές ανακοινώσεις, ενώ παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι ομιλίες στελεχών της Federal Reserve.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,54% στις 15.987 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,6% στις 1.792 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,9% υψηλότερα στις 3.957 μονάδες. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο δείκτης Dow άγγιξε το ψυχολογικό «φράγμα» των 16.000 μονάδων, αλλά για μια ακόμη φορά δεν κατάφερε να το κατακτήσει.

Η Abercrombie & Fitch Co. και η Target περιλαμβάνονται στις αλυσίδες λιανικού εμπορίου που ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα τριμήνου.

Στην χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street κυριάρχησαν οι φόβοι για την ανάκληση της παροχής άφθονης ρευστότητας από την Fed και οι βασικοί δείκτες απομακρύνθηκαν από τα «ορόσημα» που επιχειρούν να κατακτήσουν στις τελευταίες συνεδριάσεις. Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με πτώση επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Παρά τα «κομπιάσματα» στην άνοδο των δεικτών, αναλυτές τονίζουν ότι η βασική κινητήρια δύναμη της αγοράς είναι το momentum, η ορμητική τάση, που προσελκύει όλο περισσότερους επενδυτές οι οποίοι δεν θέλουν να μείνουν απ' έξω από την άνοδο.

Από το στατιστικό μέτωπο σήμερα, ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των νέων ανέργων υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα δύο μηνών, ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού υπέδειξε την απουσία πληθωριστικών πιέσεων στην αμερικανική οικονομία.

Στο διεθνές πεδίο η στατική εικόνα ήταν μικτή, καθώς εμφανίστηκε επιβράδυνση στους δείκτες μεταποίησης της Κίνας και της ευρωζώνης, αν και πάντως ο γερμανικός ΡΜΙ ανήλθε σε υψηλό 29 μηνών.

Σήμερα θα παραθέσουν ομιλίες οι κεντρικοί τραπεζίτες Jerome Powell και Jeffrey Lacker.

Οι ενδείξεις αποκλιμάκωσης του προγράμματος ρευστότητας της Fed πιέζουν τον χρυσό στα χαμηλότερα επίπεδα 4 μηνών. Το συμβόλαιο του πολυτίμου μετάλλου υποχωρεί 17 δολαρια ή 1,35% στα 1.242 δολ. ανά ουγκιά. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v