Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνουν τα ρεκόρ Dow, S&P 500 χάρη στη Yellen

Σε θετικό έδαφος οι μετοχές στην Wall, με το βλέμμα στραμμένο στα macro. Κέρδη για το πετρέλαιο. Οριακές κινήσεις για τον χρυσό. Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ. Άνοδος πάνω από 1% για την μετοχή της Exxon Mobil. Άλμα πάνω από 7% για Fannie Mae, Freddie Mac.

Ήπια κέρδη σημειώνουν οι μετοχές στη Wall, μετά τη χθεσινή ομιλία της Janet Yellen και τα στοιχεία για την μεταποίηση στην Νέα Υόρκη και τη βιομηχανική παραγωγή. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,34% στις 15.930 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει οριακά κέρδη 0,21% στις 3.981 μονάδες, ενώ ο S&P κινείται 0,19% υψηλότερα στις 1.794 μονάδες. 

Η υποψήφια επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, δήλωσε την Πέμπτη ενώπιον της Γερουσίας ότι δεσμεύεται να διατηρήσει την νομισματική τόνωση μέχρι να διασφαλιστεί η ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας. 

"Bραχυπρόθεσμα, τα σχόλια της Yellen είναι θετικά για τις αγορές” ανέφερε αναλυτής της Natixis στο Bloomberg. "Η Yellen ακολουθεί την γραμμή Bernanke και δήλωσε ότι μπορεί να κάνει περισσότερα και από αυτόν. Στις αγορές αρέσει αυτός ο τόνος" πρόσθεσε.

Πτώση 0,1% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε η Federal Reserve. Oι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν άνοδο 0,2%.

Εν τω μεταξύ, στο -2,2 υποχώρησε τον Νοέμβριο ο δείκτης μεταποίησης της Νέας Υόρκης, από 1,5 τον Οκτώβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα αυξηθεί στο 5,5.

Στα εμπορεύματα το πετρέλαιο ενισχύεται 0,22% στα 93,97 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει οριακά κέρδη 0,13% στα 1.288 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν.

Η ισοτιμία του δολαρίου με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,348.

Η μετοχή της Exxon Mobil καταγράφει κέρδη 1,7%, μετά την ανακοίνωση ότι η Berkshire Hathaway του Buffet αγόρασε μερίδιο $3,7 δισ.

Η μετοχή της Fannie Mae ενισχύεται 9,2% και της Freddie Mac 7% μετά την ανακοίνωση του Bill Ackman ότι αγόρασε μερίδιο 10% και στις δύο εταιρείες.

Η μετοχή της Morgan Stanley ενισχύεται 0,1%, της Goldman Sachs 0,13%, ενώ απώλειες 0,28% και 0,09% σημειώνουν οι μετοχές της JP Morgan και της Bank of New York Mellon αντίστοιχα. Οι αξιολογήσεις και των τεσσάρων τραπεζών υποβαθμίστηκαν κατά μια βαθμίδα από την Moody’s.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v