Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα deals έφεραν νέο υψηλό για Dow

Οριακά κέρδη στη Wall με στήριξη από τα επιχειρηματικά deals. 35o ρεκόρ για τον Dow το 2013. Περιορισμένος ο όγκος συναλλαγών λόγω της «Ημέρας των Βετεράνων». Κέρδη 3,2% για το Twitter. Άνοδος για πετρέλαιο, πτώση για χρυσό.

Εταιρικά deals και εταιρικά αποτελέσματα διαμόρφωσαν τη τάση στην πρώτη χρηματιστηριακή συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall.

Ειδικότερα με μικτά πρόσημα, ήπιες διακυμάνσεις και περιορισμένο όγκο συναλλαγών, κινήθηκε η Wall εξαιτίας της αργίας των Βετεράνων πολέμου στις ΗΠΑ. Λόγω της αργίας πολλές δημόσιες υπηρεσίες παρέμειναν κλειστές σήμερα ενώ δε λειτούργησε και η αγορά ομολόγων.

Από πλευράς εταιρικών ειδήσεων, τις εντυπώσεις έκλεψε η συμφωνία εξαγοράς της ViroPharma Inc. από την Shire Plc. έναντι 4,2 δισ. δολάρια, με τη μετοχή της πρώτης να εκτινάσσεται 25,4%.

Επιπλέον η μετοχή του Twitter αν και ξεκίνησε τη συνεδρίαση με απώλειες από το μέσο και μετά κινήθηκε σταθερά ανοδικά καταγράφοντας κέρδη 3,2% στα 42,37 δολ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι συνολικά 447 εισηγμένες έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου εκ των οποίων το 75% γνωστοποίησε κέρδη πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Πέρα όμως τα εταιρικά αποτελέσματα που λόγω απουσίας μακροοικονομικών ανακοινώσεων, είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη Wall, οι επενδυτές δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην επικείμενη ακρόαση της Τζάνετ Γέλεν την Πέμπτη στη Γερουσία αναφορικά με την άσκηση νομισματικής πολιτικής.

Στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,14% στις 15.783,10 μονάδες, ο S&P κινήθηκε με κέρδη 0,07% στις 1.771,89 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,01% στις 3.919,79 μονάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρούσε 1,4% στα 5,82 δολ. και αντίστοιχα το δικαίωμα της Coca Cola HBC σημείωνε απώλειες 2,2% στα 28,21 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ανέκαμψε από το χαμηλό 2 μηνών έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3404. Επιπλέον το δολάριο κινήθηκε ανοδικά και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 99,25 γεν.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,6% στα 95,13 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,10% στα 1.283 δολ./oz ήτοι σε χαμηλό 3 εβδομάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v