Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εδραιώνει τα επίπεδα ρεκόρ η Wall Street

Σταθεροποίηση στα επίπεδα ρεκόρ πραγματοποιεί η Wall. Περιορισμένες συναλλαγές λόγω αργιών για την Ημέρα των Βετεράνων. Εκτινάσσεται η ViroPharma μετά την εξαγορά, συνεχίζεται η διόρθωση για το Twitter. Βουτιά στις Φιλιππίνες λόγω τυφώνα.

Με σταθεροποιητικές διαθέσεις κινούνται οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η δραστηριότητα στην Wall Street, είναι κάπως περιορισμένη, λόγω αργιών για τον εορτασμό της Ημέρας των Βετεράνων πολέμου, που σημαίνει ότι δεν λειτουργούν κρατικές υπηρεσίας ούτε αγορές ομολόγων και δεν θα ανακοινωθούν στατιστικά δεδομένα ή εταιρικές ανακοινώσεις τριμήνου.

Μετά από ελαφρώς διορθωτικό άνοιγμα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,13% στις 15.782 μονάδες, ο S&P κινείται 0,08% υψηλότερα στις 3.921 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 0,03% στις 3.918 μονάδες.

Κινητικότητα από το επιχειρηματικό μέτωπο προκαλούν μεμονωμένες εταιρίες, όπως η ViroPharma Inc., που εκτινάσσεται 28% μετά την ανακοίνωση εξαγορά της.

Η μετοχή του νεοεισηγμένου Twitter συνεχίζει με πτώση 1,14%, την διόρθωση που ακολούθησε την εκτίναξη της μετοχής στο ντεμπούτο της Πέμπτης.

Από το μέτωπο της οικονομίας, αναμένεται με ενδιαφέρον η ακρόαση της Τζάνετ Γιέλεν στην Γερουσία την Πέμπτη, καθώς αναμένεται η μέλλουσα κεντρική τραπεζίτης των ΗΠΑ να δώσει ενδείξεις για την πιστωτική στρατηγική της Federal Reserve.

Τα στοιχεία για την ανεργία την Παρασκευή αρχικώς άσκησαν σημαντικές πιέσεις στους δείκτες Wall Street, αλλά μέχρι το τέλος της συνεδρίασης οι δείκτες ανέκαμψαν, με τον S&P 500 να κλείνει λίγο χαμηλότερα από το ιστορικό ρεκόρ του και τον Dow να επιτυγχάνει νέο ιστορικό υψηλό.

Κατά τα λοιπά σήμερα, τα στοιχεία για την κινεζική οικονομία προκάλεσαν κέρδη στις ασιατικές αγορές.

Εξαίρεση το χρηματιστήριο των Φιλιππίνων, που έκλεισε 1,8% χαμηλότερα εξαιτίας του μεγάλου τυφώνα που έπληξε την χώρα.

Οι τιμές του χρυσού σταθεροποιούνται μετά την πτώση 2% της Παρασκευής.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v