Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Shire: Εξαγορά της ViroPharma έναντι $4,2 δισ.

Σημαντικό deal για το διεθνή φαρμακευτικό κλάδο. Η συμφωνία αντιστοιχεί σε premium 27% από το κλείσιμο της Παρασκευής και θα χρηματοδοτηθεί από τα ρευστά διαθέσιμα και με νέο δανεισμό.

Shire: Εξαγορά της ViroPharma έναντι $4,2 δισ.

Ένα deal 4,5 δισ. δολ. αλλάζει τα δεδομένα στο διεθνή φαρμακευτικό κλάδο. Ο λόγος για την Shire – εισηγμένη στο Λονδίνο αλλά με έδρα στην Ιρλανδία – η προχωρά στην εξαγορά της ViroPharma. Η εξαγορά γίνεται στα 50 δολ. ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε premium 27% για τη μετοχή της αμερικανικής ViroPharma βάσει του κλεισίματος της Παρασκευής.

Με την εξαγορά αυτή, η Shire αποκτά στο χαρτοφυλάκιό της, το Cinryze, την ενέσιμη αποτρεπτική θεραπεία για το κληρονομικό αγγειοοίδημα . Πέραν αυτού, ο όμιλος εξετάζει το ενδεχόμενο σημαντικών περικοπών στο τμήμα έρευνας και μετακίνηση των γραφείων στη Βοστόνη και την Ελβετία. Αναφέρει επίσης ότι η συμφωνία αυτή θα χρηματοδοτηθεί με ρευστά διαθέσιμα και νέο δανεισμό και προσέθεσε πως θα δημιουργήσει άμεσα κέρδη καθώς οι συνέργειες κόστους υπολογίζονται στα 150 εκατ. δολ. από το 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v