Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι Βρυξέλλες φέρνουν διόρθωση στην Wall Street

Οι δυσμενείς προβλέψεις της Κομισιόν για την ευρωπαϊκή οικονομία, δίνουν στους επενδυτές αφορμή για ρευστοποιήσεις μετά την αναρρίχηση των χρηματιστηρίων σε πολυετή υψηλά. Πτώση Dow και S&P από τα ρεκόρ.

Οι δυσοίωνες προβλέψεις της Κομισιόν για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη ασκούν πιέσεις στα διεθνή χρηματιστήρια.

Επίδραση στις συναλλαγές στην Wall Street προβλέπεται να έχουν επίσης τα στατιστικά στοιχεία για τον κλάδο υπηρεσιών, οι ομιλίες στελεχών της Federal Reserve καθώς και αποτελέσματα τριμήνου από μεγάλες επιχειρήσεις όπως η AOL.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,23% στις 15.602 μονάδες, ο S&P κινείται 0,28% χαμηλότερα στις 1.763 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 0,12% στις 3.932 μονάδες.

Εντονη επίδραση έχει η υποβάθμιση των προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη, που πλέον προβλέπεται να αναπτυχθεί μόλις 1,1% το 2014.

Οι δυσμενείς προβλέψεις προσφέρουν στους επενδυτές μια ευκαιρία για ρευστοποιήσεις κερδών.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα 5 ετών αυτή την περίοδο, ενώ βασικοί δείκτες της Wall Street κινούνται σε ιστορικά ρεκόρ.

Πάντως οι δυσοίωνες προβλέψεις, σε συνδυασμό με την μεγάλη πτώση του πληθωρισμού, τροφοδοτούν την προοπτική να προχωρήσει η ΕΚΤ σε πρόσθετα μέτρα βελτίωσης της ρευστότητας κατά την τακτική συνεδρίαση της Πέμπτης.

Κατά τα λοιπά, κινητικότητα προκαλουν στην Wall Street και τα αποτελέσματα Q3 μεγάλων επιχειρήσεων όπως η AOL (+2,69%) και η CVS Caremark (+2,23%).

 Στις υπόλοιπες αγορές, σταθεροποιητικό εικόνα εμφανίζει η τιμή του χρυσού στα 1.314 δολ. ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο υποχωρεί στα 94,08 δολ. ανά βαρέλι με απώλειες 50 σεντς περίπου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v