Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αρνητικό έδαφος η Wall μετά τη Fed

Πιέσεις ασκούνται στη Wall παρόλο που η Fed διατηρεί αμετάβλητο το QE. Διορθώνουν Dow Jones και S&P από τα επίπεδα ρεκόρ. Επιρροές από στατιστικά μεγέθη και τα αποτελέσματα GM, Facebook κ.ά. Κάτω από τα $98 το πετρέλαιο.

Πτώση στη Wall μετά τις αποφάσεις της Fed. Τις συναλλαγές επηρεάζουν επίσης τα στατιστικά μεγέθη και τα αποτελέσματα τριμήνου σημαντικών επιχειρήσεων όπως η General Motors και το Facebook.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 0,6% στις 15.587 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,73% στις 1.760 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,74% χαμηλότερα στις 3.924 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες σε υψηλότερα επίπεδα, με τους δείκτες Dow και S&P 500 σε νέα επίπεδα ρεκόρ. Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με ήπια άνοδο και νέα ρεκόρ για τους δύο δείκτες, αλλά τα πρόσημα έγιναν εν συνεχεία μικτά.

Στη σημερινή συνεδρίαση κυριαρχούν η ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της Fed.

Η Fed μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι θα κρατήσει τα επιτόκια δανεισμού στα ιστορικά χαμηλά 0% έως 0,25% και θα διατηρήσει αμετάβλητο το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων καθώς η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα της αμερικανικής απασχόλησης επιβραδύνθηκε τον Οκτώβριο, καθώς οι εργοδότες πρόσθεσαν 130.000 θέσεις, σε σχέση με 150.000 που περίμεναν οι αναλυτές.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,2% τον Σεπτέμβριο εξαιτίας του αυξημένου κόστους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καθώς και καυσίμων. Ο πληθωρισμός σημείωσε άνοδο 1,2% στο 12μηνο, που είναι ο χαμηλότερος ρυθμός σε πέντε μήνες.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Yelp Inc. διολισθαίνει 9% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και η LinkedIn υποχωρεί 3,3%.

Η General Motors αντιθέτως ενισχύεται 3,3%.

Αποτελέσματα Q3 ανακοινώνουν σήμερα επίσης η κοινωνική ιστοσελίδα Facebook και η Starbucks Corp.

Στις υπόλοιπες αγορές, ανοδικά πρόσημα επικρατούν στα χρηματιστήρια της Ασίας και της Ευρώπης.

Τα περισσότερα μέταλλα ενισχύονται, με το συμβόλαιο του χρυσού να κερδίζει 0,71% στα 1.355 δολ. ανά ουγκιά.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου υφίσταται πρόσθετες πιέσεις και υποχωρεί κάτω από τα 98 δολ. ανά βαρέλι, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων του American Petroleum Institute που έδειξαν ανέλπιστα μεγάλη αύξηση στην προσφορά αργού πετρελαίου. Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου υποχωρεί 91 σεντς στα 97,30 δολ. ανά βαρέλι.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v