Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στη Wall λόγω Fed και Q3

Με ήπιες διακυμάνσεις κινείται η Wall Street εν αναμονή των αποτελεσμάτων τριμήνου της Apple. Καλά τα στοιχεία από τη βιομηχανική παραγωγή. Στο επίκεντρο για άλλη μια συνεδρίαση η Fed. Υψηλότερα ο χρυσός.

Σταθεροποιητικά κινείται η Wall μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ, ενώ προβληματισμός επικρατεί για τις επόμενες κινήσεις τις Fed. 

Αναλυτικότερα η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,6% το Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ έναντι 0,4% που ανέμεναν οι αναλυτές. 

Όπως εξηγούν αναλυτές της αγοράς, πλέον κάθε καλό οικονομικό στοιχείο στις ΗΠΑ προκαλεί ανησυχίες στους επενδυτές για πιθανή απόφαση από τη Fed να προχωρήσει σε περιορισμό των προγραμμάτων ρευστότητας πριν το πέρας του έτους.

Στον αντίποδα, ο δείκτης των επικείμενων πωλήσεων κατοικιών υποχώρησε κατά 5,6% το Σεπτέμβριο, σε χαμηλό 9 μηνών.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση της Fed όπου τα στελέχη της αναμένεται να αποφασίσουν για την έναρξη ή μη, της μείωσης του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων.

Στο εταιρικό μέτωπο η μετοχή της Merck & Co. υποχωρεί 2% καθώς τα καθαρά κέρδη του ομίλου μειώθηκαν κατά 35% στο γ΄τρίμηνο. Aντίθετα ανοδικά κινείται η μετοχή της Burger King, καθώς κατέγραψε κέρδη υψηλότερα των προβλέψεων.

Στο επίκεντρο και η μετοχή της Apple καθώς η εταιρία ανακοινώνει αποτελέσματα γ΄ τριμήνου μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Aπό τις μετοχές του Dow 30 τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι 3Μ, Ιntel και Johnson & Johnson, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες οι Boeing, Goldman Sachs και Caterpillar.

O δείκτης Dow ενισχύεται 0,14% στις 15.592 μονάδες, ο S&P με άνοδο 0,24% στις 1.764 μονάδες και ο δείκτης Nasdaq κινείται υψηλότερα 0,04% στις 3.945 μονάδες.

Επιπλέον το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 5,74 δολ. με πτώση 2,4% και το δικαίωμα της CocaCola HBC υποχωρούσε 0,3% στα 29,31 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, μικρές διακυμάνσεις παρουσιάζει το ευρώ έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3799 δολ. αφού πρώτα την Παρασκευή είχε ενισχυθεί έως το 1,3832, ήτοι σε υψηλό Νοεμβρίου 2011.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 0,6% στα 98,42 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινείται ανοδικά 0,6% στα 1.361 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v