Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall Street: Η τεχνολογία ώθησε σε νέο υψηλό τον S&P

Τα καλά αποτελέσματα των Microsoft (+5,7%) και Amazon (+9,4%) οδήγησαν σε κέρδη τη Wall Street. Προβλημάτισε η καταναλωτική εμπιστοσύνη. Τρίτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου για Dow και S&P, δεύτερη για Nasdaq.

Κέρδη στη Wall παρά τον αρνητικό αντίχτυπο από τη βουτιά της καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε χαμηλό έτους. Τα καλά εταιρικά αποτελέσματα των Microsoft και Amazon στήριξαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών.

Αναλυτικά, η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Οκτώβριο υποχώρησε στις 73,2 μονάδες έναντι 77,5 τον προηγούμενο μήνα, στο χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή της χρονιάς, λόγω των ανησυχιών για τις επιπτώσεις του 15ήμερου λουκέτου στις κυβερνητικές υπηρεσίες.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, μια σειρά από καλά εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου κράτησαν σε θετικό έδαφος τους δείκτες της Wall καθώς οι εισηγμένες Microsoft (+5,7%) και Amazon (+9,4%) ανακοίνωσαν καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα, με την πρώτη να αυξάνει την κερδοφορία της στα 5,2 δισ. δολάρια και τη δεύτερη να περιορίζει τις ζημιές στα 41 εκατ. δολάρια.

Επιπλέον, η μετοχή της Zynga ενισχύθηκε 5,3% μετά την ανακοίνωση μικρότερων των αναμενόμενων ζημιών υπό τη διοίκηση του νέου CEO Don Mattrick.

Στον αντίποδα ο τίτλος της Eastman Chemical υποχώρησε 5,3% μετά την υποβάθμιση των προοπτικών κερδοφορίας του ομίλου για το σύνολο του 2013 από τη διοίκηση.

Μέχρι σήμερα από τις συνολικά 244 εταιρείες του S&P που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου, το 76% γνωστοποίησε κέρδη πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών και το 54% καλύτερες των αναμενόμενων πωλήσεις.

Στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,39% στις 15.570,28 μονάδες, ο S&P κινήθηκε ανοδικά 0,44% στις 1.759,76 μονάδες, σε νέο ιστορικό υψηλό μόνο για λίγες μονάδες, και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,37% στις 3.943,36 μονάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 5,90 δολ. με άνοδο 0,8% ενώ το δικαίωμα της Coca Cola HBC ενισχυόταν μόλις 0,1% στα 29,36 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο παρέμεινε σε χαμηλό 2 ετών έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3832. Επιπλέον, το γεν υποχώρησε οριακά σε σχέση με το δολάριο, στα 97,35.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε για τρίτη διαδοχική ημέρα καθώς και σήμερα κινήθηκε χαμηλότερα κατά 3 μονάδες βάσης στο 2,50%. Σε εβδομαδιαία βάση η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε κατά 8 μονάδες βάσης.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,75% στα 97,84 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας εβδομαδιαία πτώση 2,9% και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,2% στα 1.352 δολ./oz, καταγράφοντας εβδομαδιαία άνοδο 2,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v