Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορίζονται τα κέρδη στη Wall Street

Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στη Wall με τον τεχνολογικό κλάδο στο προσκήνιο. Ράλι για Amazon και Microsoft. Κέρδη 12% για την Zynga. Διολισθαίνει ο χρυσός. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Σε ανοδικό έδαφος συνεχίζουν οι δείκτες στη Wall, αν και περιορίζουν αισθητά τα κέρδη τους μετά τα στοιχεία που δείχνουν πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε χαμηλό 10 μηνών.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,17% στις 15.535 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,18% υψηλότερα στις 3.936 μονάδες, ενώ ο S&P καταγράφει κέρδη 0,17% στις 1.755 μονάδες. 

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν υποχώρησε στις 73,2 μονάδες τον Οκτώβριο, από 77,5 το Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές του Reuters προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στο επίπεδο των 75 μονάδων.

Eν τω μεταξύ παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών σημείωσαν άνοδο 3,7% στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές του Marketwatch ανάμεναν ότι οι παραγγελίες διαρκών αγαθών θααυξηθούν κατά 3%.

Η άνοδος του Σεπτεμβρίου οφείλεται στην αύξηση των παραγγελιών στον κλάδο των μεταφορών. Οι παραγγελίες των αεροπορικών εταιρειών αυξήθηκαν κατά 57.5%, έναντι μόλις 5,4% τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο πλην του ευμετάβλητου κλάδου στις μεταφορές, οι παραγγελίες υποχώρησαν τον Σεπτέμβριο κατά 0,1%

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, άνοδο 8,6% σημειώνει η μετοχή της Amazon. Η εταιρεία εξέπληξε θετικά τους επενδυτές, ανακοινώνοντας την Πέμπτη ανάπτυξη εσόδων 24% το τρίτο τρίμηνο.

Κέρδη 5,8% καταγράφει η μετοχή της Microsoft, μετά τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου και τις προβλέψεις για σταθεροποίηση της αγοράς προσωπικών υπολογιστών.

Ράλι 12% πραγματοποιεί η μετοχή της Zynga, καθώς η εταιρεία εξέλιξης ηλεκτρονικών παιχνιδιών ανακοίνωσε ζημίες μικρότερες από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η μετοχή της UPS κινείται 2,1% υψηλότερα, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων υψηλότερων από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός υποχωρεί 0,61% στα 1.342 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 0,50% στα 97,58 δολάρια το βαρέλι. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,37.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v