Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ώθηση σε επίπεδα ρεκόρ για την Wall Street

Ενισχύεται περαιτέρω σε επίπεδα ρεκόρ η Wall, με τον S&P να αποκομίζει τα καλύτερα κέρδη 10ετίας. Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του Nasdaq. Κερδίζει 100 μονάδες ο Dow. Μεγάλη ροή από στατιστικά, εταιρικά μεγέθη. Αρχίζει η 2ήμερη συνεδρίαση της Fed.

Παραμένει σε ανοδική κίνηση το αμερικανικό χρηματιστήριο, με τους δείκτες σε επίπεδα πολυετών ρεκόρ. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην έναρξη της διήμερης τακτικής συνεδρίασης της Federal Reserve, καθώς και στην πληθώρα των μακροοικονομικών και μικροοικονομικών ανακοινώσεων της ημέρας.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,62% ή 96 μονάδες στις 15.665 μονάδες, ο S&P με άνοδο 0,45% κινείται σε νέο επίπεδο ρεκόρ στις 1.770 μονάδες, ενώ ο δείκτης Nasdaq κερδίζει 0,23% στις 3.949 μονάδες.

Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq παρέμεινε για ένα μικρό διάστημα «παγωμένος» λόγω τεχνικού προβλήματος. Συγκεκριμένα, ο πάροχος Nasdaq OMX Group, ανακοίνωσε ότι έχει σταματήσει η τροφοδοσία με δεδομένα για τον δείκτη, αλλά πάντως οι συναλλαγές των μετοχών τις οποίες περιλαμβάνει, πραγματοποιούνται κανονικά.

Η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street κινείται στο μοτίβο της χθεσινής, όπου οι δείκτες Dow και Nasdaq έκλεισαν με μικρές μεταβολές, ενώ ο S&P 500 με ελαφρά άνοδο κατέκτησε ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ.

Ο Standard & Poor's 500 έχει εμφανίσει ράλι τιμών 23,6% μέχρι στιγμής στο έτος. Εφόσον κρατήσει τα κέρδη του, θα σημειώσει τα μεγαλύτερα ετήσια κέρδη μετά το +26,4% του 2003.

Καθοριστικοί παράγοντες για σήμερα είναι η έναρξη της διήμερης συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας. Οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν ότι η Fed θα κρατήσει την τρέχουσα πολιτική διευκόλυνσης της ρευστότητας.

Η συνεδρίαση περιέχει πολλές στατιστικές ανακοινώσεις. Μέχρι στιγμής, ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε ελαφρώς τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ, εξαιτίας της κάθετης πτώσης στο κόστος των τροφίμων. Ο δείκτης τιμών μειώθηκε 0,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Στο 12μηνο ο δείκτης αυξήθηκε 0,3%, στο χαμηλότερο επίπεδο σε τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν τον Σεπτέμβριο για πρώτη φορά σε έξι μήνες, πάντως η πτώση αποδόθηκε σχεδόν αποκλειστικά στην αποκλιμάκωση των αγορών αυτοκινήτων, που πιθανόν θα αποδειχθεί πρόσκαιρη.

Από το μέτωπο των ανακοινώσεων κερδών τριμήνου, η Burger King Worldwide Inc. εκτινάσσεται 5,8% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ η Apple υποχωρεί 2,2%.

Η Pfizer, η LinkedIn και η Yelp ανακοινώνουν επίσης σήμερα αποτελέσματα Q3.

Κατά τα λοιπά, τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται ανοδικά υπό τον ρυθμό των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ οι ασιατικές αγορές έκλεισαν με μικτά πρόσημα.

Τα περισσότερα μέταλλα και οι τιμές του πετρελαίου εμφανίζουν πτώση.

Το ευρώ ενισχύθηκε ως το 1,3813 δολ. κοντά στο υψηλό διετίας του 1,3832 δολ. της Παρασκευής, όταν ο αξιωματούχος της ΕΚΤ, κ. Νοβότνι δήλωσε ότι δεν «βλέπει» να μπορεί να χρησιμοποιήσει η ΕΚΤ κάποιο εργαλείο για να αποδυναμώσει το νόμισμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v