Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισαγγελική έρευνα για Formula 1 και στην Ελβετία

Μετά τη Γερμανία και οι εισαγγελικές αρχές της Ελβετίας αγγίζουν την περιβόητη υπόθεση χρηματισμού του τραπεζίτη Gribkowsky. Νέο μέτωπο ανοίγει για τον Bernie Ecclestone. Εμπόδια στη δημόσια εγγραφή της F1 βλέπουν οι αναλυτές.

Εισαγγελική έρευνα για Formula 1 και στην Ελβετία

Και οι εισαγγελικές αρχές της Ελβετίας ξεκίνησαν έρευνα για το πολύκροτο σκάνδαλο δωροδοκιών στη Formula 1, ανοίγοντας ένα ακόμη μέτωπο για τον Bernie Ecclestone. Οι εισαγγελείς της Γενεύης θα εξετάσουν τις συνθήκες γύρω από την περιβόητη πληρωμή των 44 εκατ. δολ. στο Γερμανό τραπεζίτη Gerhard Gribkowsky ο οποίος είχε ασχοληθεί με την πώληση της Formula 1, στην εταιρεία private equity CVC το 2006.

Το θέμα έχει ήδη απασχολήσει τις γερμανικές αρχές. Ο . Gribkowsky εκτίει ποινή κάθειρξης 8,5 ετών, ενώ ο δικαστής στην υπόθεση είχε δηλώσει πως ο κ. Ecclestone ήταν η «κινητήριος δύναμη». Ο ίδιος ο Ecclestone απαντά ότι είχε πέσει θύμα εκβιασμού από τον Gribkowsky. Σημειώνεται ότι τα χρήματα καταβλήθηκαν στον κ. Gribkowsky από τον κ. Ecclestone και το οικογενειακό trust του, Bambino.

«Η νέα έρευνα ενδέχεται να περιπλέξει τις προσπάθειες της CVC να προχωρήσει στη δημόσια εγγραφή της F1» σχολιάζουν οι Financial Times συμπληρώνοντας ότι υπήρξε ήδη μία απόπειρα το 2012.

Οι εισαγγελικές αρχές της Ελβετίας εμπλέκονται καθώς υπήρξε καταγγελία από τρίτο μέρος. Επί τάπητος τίθεται εάν η υπόθεση υπόκειται στο ελβετικό δίκαιο και εάν η πληρμή αποτελεί ποινικό αδίκημα βάσει της ελβετικής νομοθεσίας. Προς το παρόν δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v