Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Απρόσμενη πτώση τιμών χονδρικής Σεπτεμβρίου (-0,1%)

Ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε ελαφρώς τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ, εξαιτίας της κάθετης πτώσης στο κόστος των τροφίμων, ενώ οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν τον Σεπτέμβριο για πρώτη φορά σε έξι μήνες.

ΗΠΑ: Απρόσμενη πτώση τιμών χονδρικής Σεπτεμβρίου (-0,1%)

Ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε ελαφρώς τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ, εξαιτίας της κάθετης πτώσης στο κόστος των τροφίμων. Ο δείκτης τιμών μειώθηκε 0,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Στο 12μηνο ο δείκτης αυξήθηκε 0,3% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο σε τέσσερα χρόνια.Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης, που αποτελεί «προάγγελο» του πληθωρισμού, θα αυξηθεί 0,2% στον μήνα. Τον Αύγουστο οι τιμές χονδρικής είχαν αυξηθεί 1,4% στο 12μηνο.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία από το υπουργείο Εμπορίου, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν τον Σεπτέμβριο για πρώτη φορά σε έξι μήνες, αλλά πάντως η πτώση αποδόθηκε σχεδόν αποκλειστικά λόγω της αποκλιμάκωσης των αγορών αυτοκινήτων, που πιθανόν θα αποδειχθεί πρόσκαιρη.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο τζίρος του αμερικανικού λιανεμπορίου θα παραμείνει αμετάβλητος. Τον Αύγουστο οι πωλήσεις είχαν αυξηθεί 0,2%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v