Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed και αποτελέσματα δίχασαν τη Wall

Σταθεροποιητικά έκλεισε η Wall Street εν αναμονή των αποφάσεων της Fed για τα προγράμματα ρευστότητας. Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα. Ανέκαμψε το δολάριο έναντι του ευρώ.

Μικτά πρόσημα στη Wall μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία βιομηχανικής παραγωγής αλλά και τα απογοητευτικά στοιχεία της στεγαστικής αγοράς στις ΗΠΑ.

Αναλυτικά η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,6% το Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ έναντι 0,4% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Όπως εξηγούν αναλυτές της αγοράς, πλέον κάθε καλό οικονομικό στοιχείο στις ΗΠΑ προκαλεί ανησυχίες στους επενδυτές μήπως και αποτελέσει αφορμή για τη Fed να προχωρήσει σε περιορισμό των προγραμμάτων ρευστότητας πριν το πέρας του έτους.

Στον αντίποδα, στη στεγαστική αγορά οι μεταπωλήσεις κατοικιών τον Σεπτέμβριο μειώθηκαν κατά 5,6%, συμπληρώνοντας τέταρτο διαδοχικό μήνα πτώσης.

Πέρα όμως από τα μικτά οικονομικά στοιχεία, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε και η Fed καθώς την Τρίτη ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας προκειμένου να αποφασιστεί η έναρξη ή μη της μείωσης του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων στις ΗΠΑ.

Από πλευράς επιχειρηματικών ειδήσεων η αγορά επικέντρωσε το ενδιαφέρον της στα αποτελέσματα της Apple η μετοχή της οποίας ενισχύθηκε 0,5%.

Επιπλέον, αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε η Merck & Co. της οποίας τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 35% στο γ' τρίμηνο με τη μετοχή να υποχωρεί 2,7%.

Αντίθετα άνοδο 5,7% σημείωσε ο τίτλος της Burger King μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων.

Στη Wall, ο Dow Jones υποχώρησε 0,01% στις 15.568,93 μονάδες, ο S&P κινήθηκε με κέρδη 0,13% στις 1.762,11 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,08% στις 3.940,13 μονάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 5,72 δολ. με πτώση 2,8% και το δικαίωμα της Coca Cola HBC υποχωρούσε 0,1% στα 29,37 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3792. Επιπλέον, το γεν υποχώρησε σε σχέση με το δολάριο, στα 97,69.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε με ήπιες διακυμάνσεις και διαμορφώθηκε σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με την Παρασκευή στο 2,51%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,9% στα 98,73 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,2% στα 1.355 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v