Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στη Wall Street

Μικτά πρόσημα στη Wall, μετά τα στοιχεία για τη μεταποίηση. Πτώση για χρυσό και πετρέλαιο. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Ράλι για την μετοχή της First Solar. Βουτιά 7% για την AIG.

Πιέσεις δέχονται οι μετοχές στη Wall, μετά τα στοιχεία για την μεταποίηση και εν μέσω δηλώσεων αξιωματούχων της Fed για την επιβράδυνση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,05% στις 15.553 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,30% χαμηλότερα στις 3.908 μονάδες, ενώ ο S&P καταγράφει πτώση 0,14% στις 1.754 μονάδες.

Ο δείκτης ISM για τον κλάδο μεταποίησης στις ΗΠΑ ενισχύθηκε στις 56,4 μονάδες τον Οκτώβριο από 56,2 τον Σεπτέμβριο.

Οι αναλυτές του Reuters προέβλεπαν ότι ο δείκτης του Institute of Supply Management θα υποχωρήσει στις 55 μονάδες.

Νωρίτερα την Παρασκευή δημοσιεύτηκε η τελική μέτρηση της Markit για την μεταποίηση. Ο δείκτης PMI διολίσθησε στις 51,8 μονάδες, από 52,8 μονάδες τον Σεπτέμβριο.

Εν τω μεταξύ, ο αξιωματούχος της Fed, James Bullard δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να είναι σίγουρη ότι η βελτίωση στην αγορά εργασίας στις ΗΠΑ θα διατηρηθεί, προτού ξεκινήσει την επιβράδυνση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων.

"Στον βαθμό που οι βασικοί δείκτες της αγοράς εργασίας συνεχίζουν να δείχνουν βελτίωση, η πιθανότητα ενός «tapering» στην αγορά στοιχείων ενεργητικού θα συνεχίσει να αυξάνεται" δήλωσε ο κ. Bullard.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός διολισθαίνει 0,66% στα 1.315 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ πτώση 0,92% καταγράφει το πετρέλαιο στα 95,46 δολάρια το βαρέλι.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης την Παρασκευή ο χρυσός υποχώρησε ως και τα 1.308 δολάρια, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο των τελευταίων δύο ετών.  

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ κινείται στο επίπεδο του 1,35.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, ράλι 16% πραγματοποιεί η First Solar, καθώς οι πωλήσεις των σταθμών ενέργειας και τα έσοδα από νέα επενδυτικά σχέδια τόνωσαν τα κέρδη. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα $195 εκατ. ή $1,94 ανά μετοχή από $87,9 ένα χρόνο νωρίτερα.

Πτώση 2,3% σημειώνει η μετοχή της Fluor. Η εταιρεία προέβλεψε προσαρμοσμένα κέρδη $4,10 με $4,60 ανά μετοχή το 2014, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Απώλειες 5,8% καταγράφει η μετοχή της Τower International, μετά την ανακοίνωση ότι η Cerberus Capital Managementσχεδιάζει να πουλήσει 2,6 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας.

Βουτιά 7% για τη μετοχή της AIG, καθώς ο ασφαλιστικός κολοσσός ανακοίνωσε έσοδα που απογοήτευσαν τους επενδυτές.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v