Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Χωνεύει" τη Fed με διόρθωση η Wall Street

Διορθωτική παραμένει η αντίδραση της Wall Street στις χθεσινές δηλώσεις της Fed. Νέα υποχώρηση δεικτών από τα επίπεδα ρεκόρ. Στατιστικά για την απασχόληση και Q3 στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Βουτιά ευρώ λόγω πτώσης πληθωρισμού.

Συνεχίζεται η υποχώρηση των βασικών δεικτών του αμερικανικού χρηματιστηρίου από τα επίπεδα ρεκόρ, αντιδρώντας στις χθεσινές δηλώσεις από τη Federal Reserve.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,29% στις 15.575 μονάδες, ο S&P κινείται 0,24% χαμηλότερα στις 1.759, ενώ ο Nasdaq σημειώνει κάμψη 0,45% στις 3.912 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε χθες με πτώση από τα επίπεδα ρεκόρ όπου είχε αναρριχηθεί προηγουμένως, καθώς οι επενδυτές θεώρησαν ότι η κεντρική τράπεζα δεν είναι τόσο αρνητική για την οικονομία όσο πίστευαν, και αυτό σημαίνει ότι δεν θα καθυστερήσει να ξεκινήσει την ανάκληση της παροχής ρευστότητας, όσο ήλπιζαν.

Επίδραση στις συναλλαγές έχουν και τα στοιχεία για την απασχόληση, που έδειξαν βελτίωση της εικόνας. Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 10.000 την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, στις 340.000 σε σύγκριση με 337.000 που περίμεναν οι αναλυτές.

Από το στατιστικό μέτωπο ανακοινώθηκε επίσης ότι ο δείκτης μεταποίησης Σικάγο ΡΜΙ εκτινάχθηκε τον Οκτώβριο εμφανίζοντας αύξηση πολύ μεγαλύτερη της αναμενόμενης, στο 65,9. Η ευνοϊκή αυτή ανακοίνωση είχε παροδική μόνο θετική επίδραση στις συναλλαγές.

Επίσης σημειώθηκε ροή αποτελεσμάτων τριμήνου αμερικανικών επιχειρήσεων, με τους πετρελαϊκούς κολοσσούς Exxon Mobil και ConocoPhillips, καθώς και την American International Group να ανακοινώνουν κέρδη γ΄ τριμήνου.

Η μετοχή της Facebook ενισχύεται 1% μετά την ανακοίνωση του Q3, η Expedia εκτινάσσεται 16%, ενώ η Starbucks υποχωρεί 2%.

Στα υπόλοιπα διεθνή χρηματιστήρια επικρατούν κυρίως ήπια ανοδικές τάσεις.

Το ευρώ εμφανίζει τη μεγαλύτερη πτώση εννέα εβδομάδων, μετά την ανακοίνωση του πληθωρισμού ευρωζώνης, που διολίσθησε στο 0,7% τον Σεπτέμβριο, πυροδοτώντας ελπίδες μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Η άνοδος του δολαρίου πιέζει τον χρυσό και τον άργυρο, ενώ και οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να κινούνται πτωτικά στη Νέα Υόρκη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v