Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα σκαριά εξαγορά της Vodafone από την AT&T -BBG

Το πρακτορείο Bloomberg αποκαλύπτει ότι η ΑΤ&Τ μελετά το ενδεχόμενο εξαγοράς της Vodafone το 2014. Πόσο θα αλλάξουν οι όροι του παιχνιδιού για τον κλάδο τηλεπικοινωνιών. Οι δυσκολίες της συμφωνίας.

Στα σκαριά εξαγορά της Vodafone από την AT&T -BBG

Στελέχη της ΑΤ&Τ μελετούν εντατικά το σενάριο εξαγοράς της Vodafone Group τον επόμενο χρόνο όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg. Επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις εξελίξεις το πρακτορείο κάνει λόγο για μία εξαιρετικά περίπλοκη συμφωνία που θα αλλάξει τα δεδομένα στο διεθνή κλάδο τηλεπικοινωνιών.

Οι δύο πλευρές δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει επίσημες διαπραγματεύσεις, αλλά σύμφωνα με το Bloomberg, η αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών εντατικοποιεί τις σχετικές προετοιμασίες μελετώντας, ποια από τα περιουσιακά στοιχεία της Vodafone θα κρατήσει μετά τη συμφωνία και ποια θα διοχετεύσει σε άλλους αγοραστές. Οι πηγές του Bloomberg αναφέρουν ότι η ΑΤ&Τ ενδιαφέρεται τόσο για τη βρετανική αγορά, όσο και για την ανάπτυξη ευρωπαϊκής στρατηγικής για τη Vodafone όπου η υιοθέτηση του broadband στην κινητή τηλεφωνία δεν ακολουθεί τους ταχείς αμερικανικούς ρυθμούς. Κρίσιμο όμως, είναι να βρεθεί μία λύση για άλλα περιουσιακά στοιχεία της Vodafone, όπως η παρουσία σε Αφρική, Ινδία και άλλες αναδυόμενες αγορές που δεν ενδιαφέρουν τόσο την AT&T.

Εάν επαληθευτεί το δημοσίευμα και οι δύο εταιρείες οδηγηθούν σε συγχώνευση, τότε θα δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος όμιλος τηλεπικοινωνιών στον κόσμο από πλευράς πωλήσεων με κεφαλαιοποίηση 250 δισ. στερλινών και ηγετική θέση σε ΗΠΑ και ΕΕ με περισσότερους από 500 εκατ. συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας.

Για να προχωρήσει κάτι τέτοιο όμως, θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η πώληση του μεριδίου της Vodafone στη Verizon Wireless που αναμένεται στις αρχές του 2014.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v