Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική άνοδος στη Wall Street

Τα καλά οικονομικά στοιχεία στήριξαν την άνοδο στη Wall. Σε απόσταση αναπνοής από νέα υψηλά ο S&P. Στο επίκεντρο οι δηλώσεις Bullard της Fed. Βουτιά 16,5% για BlackBerry. Οριακή πτώση για πετρέλαιο, άνοδος για χρυσό. Ανέκαμψε το ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκε η Wall με ώθηση από τα αποτελέσματα Q3 και τις εργοστασιακές παραγγελίες.

Ειδικότερα από το μέτωπο της οικονομίας, οι εργοστασιακές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 1,7% το Σεπτέμβριο στα 490,8 δισ. δολάρια έναντι μείωσης 0,1% τον προηγούμενο μήνα.

Επιπλέον στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε και η ομιλία του στελέχους της Fed James Bullard, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η Κεντρική Τράπεζα δε θα βιαστεί να μειώσει τη ρευστότητα στην αγορά.

Στο εταιρικό μέτωπο η μετοχή της Kellogg Co. ενισχύθηκε 0,7% μετά την ανακοίνωση της διοίκησης ότι θα μειώσει το προσωπικό της κατά 7% στα πλαίσια του στρατηγικού της πλάνου.

Αντίστοιχα και οι τίτλοι των US Steel Corp. και AK Steel Holding Corp. κινήθηκαν ανοδικά άνω του 5% μετά την αναβάθμιση της αξιολόγησής τους από τη Goldman Sachs.

Στον αντίποδα η μετοχή της BlackBerry υποχώρησε 16,5% καθώς η Fairfax Holdings απέσυρε το ενδιαφέρον της για εξαγορά του ομίλου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι συνολικά 373 εισηγμένες έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου εκ των οποίων το 76% γνωστοποίησε κέρδη πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,15% στις 15.639,44 μονάδες, ο S&P κινήθηκε με κέρδη 0,36% στις 1.767,95 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,37% στις 3.936,59 μονάδες

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 5,63 δολ. με πτώση 0,7% και αντίστοιχα το δικαίωμα της Coca Cola HBC υποχωρούσε 1% στα 28,28 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ανέκαμψε από το χαμηλό 6 εβδομάδων έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3508. Επιπλέον η ισοτιμία δολαρίου – γεν παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με την Παρασκευή στα 98,62 γεν.

Στην αγορά ομολόγων, τερμάτισε το τριήμερο πτωτικό σερί της τιμής του αμερικανικού 10ετούς , με την απόδοση να σημειώνει πτώση κατά 3 μονάδες στο 2,59%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε οριακά στα 94,56 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,1% στα 1.315 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v