Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στην Wall με το βλέμμα στην Fed

Οι ενδείξεις για την πολιτική της Fed στηρίζουν σε σταθεροποίηση την Wall Street, μετά από 4 ανοδικές εβδομάδες. Μικρή διόρθωση Dow, νέα άνοδος S&P. Βουτιά 19% για την μετοχή της BlackBerry. Πτώση ευρώ στο $1,34 εν αναμονή της συνεδρίασης της ΕΚΤ. Κέρδη για χρυσό και πετρέλαιο.

Σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα κινείται το αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά από τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες ανόδου, που έχουν ωθήσει βασικούς δείκτες σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,05% στις 15.607 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,13% στις 1.764 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,18% υψηλότερα στις 3.929 μονάδες.

H Wall Street έκλεισε την Παρασκευή με άνοδο επί 4 συνεχόμενες εβδομάδες και τους δείκτες Dow και σε S&P σε ιστορικά επίπεδα ρεκόρ. Οι επενδυτές παρακολουθούν τις μακροοικονομικές ανακοινώσεις με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς αυτές θα καθορίσουν και το πότε θα αρχίσει η Federal Reserve να μειώνει την παροχή ρευστότητας με αγορές ομολόγων.

Η σπουδαιότερη στατιστική ανακοίνωση θα είναι τα στοιχεία για την ανεργία Οκτωβρίου, την Παρασκευή. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι οι εργοστασιακές παραγγελίες αυξήθηκαν 1,7% τον Σεπτέμβριο. Τα μεγέθη ήταν αναμενόμενα στην αγορά. 

Στο επίκεντρο βρίσκονται επίσης οι ποικίλες ομιλίες στελεχών της κεντρικής τράπεζας, μεταξύ των οποίων ο James Bullard, που λίγο νωρίτερα δήλωσε ότι η Fed «δεν θα βιαστεί να περιορίσει την παροχή ρευστότητας», γεγονός που δίνει ώθηση στις χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου από το εταιρικό πεδίο συνεχίζονται, με την Kellogg, την Sysco και την Berkshire Hathaway μεταξύ των κυριοτέρων επιχειρήσεων που κοινοποιούν τα Q3 τους.

Ο τίτλος της HSBC Holdings ενισχύεται μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών 30%.

Ο τίτλος της BlackBerry βουλιάζει 19% όταν ανακοίνωσε ότι ακυρώνει το σχέδιο πώλησής της και θα λάβει επένδυση 1 δισ. δολ. από την Fairfax και άλλους επενδυτές.

Κατά τα λοιπά, έντονες μεταβολές επικράτησαν στις αγορές συναλλάγματος, όταν το ευρώ -που πριν πέντε μόλις συνεδριάσεις είχε εκτιναχθεί σε υψηλό διετίας πάνω από το 1,3830 δολ. - βούλιαξε έως και κάτω από το 1,345 δολ.

Το νόμισμα σταθεροποιείται τις τελευταίες ώρες και κινείται κοντά στο 1,35 δολ. Ακόμη εντονότερη ήταν η πτώση σε σχέση με την στερλίνα.

Η "βουτιά" του ευρώ οφείλεται στις προσδοκίες ότι την Πέμπτη στην τακτική συνεδρίαση η ΕΚΤ θα αποφασίσει πρόσθετα μέτρα ρευστότητας στις αγορές.

Στα εμπορεύματα ο χρυσός πραγματοποιεί κέρδη 0,29% στα 1.317 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ οριακή άνοδο 0,08% σημειώνει το πετρέλαιο στα 94,70 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v