Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ryanair: Υποβαθμίζει πάλι τις προβλέψεις για τα κέρδη

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες που η Ryanair υποβαθμίζει τις προβλέψεις της, εκτιμώντας ώρα ότι τα καθαρά της κέρδη θα κυμανθούν μεταξύ 500 και 520 εκατ. ευρώ στη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2014, από 570 εκατ. ευρώ που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

Ryanair: Υποβαθμίζει πάλι τις προβλέψεις για τα κέρδη
«Βουτιά» 7% έκαναν οι μετοχές της Ryanair, μετά την υποβάθμιση στην οποία προχώρησε η εταιρεία σε ότι αφορά τις εκτιμήσεις τις την κερδοφορία της, προβλέποντας τώρα ότι τα καθαρά της κέρδη θα διαμορφωθούν έως τα 520 εκατ. ευρώ το 2013-2014, όπως μεταδίδουν οι Financial Times.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δυο μήνες που η αεροπορική υποβαθμίζει τις προβλέψεις της, εκτιμώντας ώρα ότι τα καθαρά της κέρδη θα κυμανθούν μεταξύ 500 και 520 εκατ. ευρώ στη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2014, από 570 εκατ. ευρώ που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης δήλωσε πως η δεύτερη υποβάθμιση οφείλεται στην χαμηλή τιμολόγηση των μέσων ναύλων, λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού, των ισχνών οικονομικών συνθηκών στην Ευρώπη και των δυσμενών κινήσεων στις τιμές συναλλάγματος.

Η εταιρεία γνωστοποίησε σήμερα πως η απόφασή της να μειώσει τους ναύλους αιτιολογείται από την αύξηση κατά 6% της επιβατικής κίνησής της τον Οκτώβριο.

Σημειώνεται ότι η Ryanair ανακοίνωσε έσοδα 3,3 δισ. ευρώ στο εξάμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, αυξημένα κατά 5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν κατά 1% στα 602 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία σχεδιάζει να διακόψει την αύξηση της επιβατικής της κίνησης το επόμενο έτος στην προσπάθειά της να βελτιώσει την εξυπηρέτηση πελατών της –που συχνά δέχεται αρνητική κριτική- και να επιστρέψει σε μια «ισχυρή και κερδοφόρα ανάπτυξη της επιβατικής κίνησης» από τον Σεπτέμβριο του 2014, όταν θα αρχίσει να παραλαμβάνει τα νέα της αεροσκάφη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v