Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DB: Επέστρεψαν στην δουλειά 4 απολυμένοι λόγω Libor

Είχαν κατηγορηθεί ότι αντάλλασσαν παράνομα μηνύματα με traders παραγώγων, ρωτώντας τους ποια επιτόκια «βολεύει» να δηλώσουν για να τους βοηθήσουν να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους.

DB: Επέστρεψαν στην δουλειά 4 απολυμένοι λόγω Libor

Τέσσερις traders της Deutsche Bank AG που είχαν απολυθεί τον Φεβρουάριο στο πλαίσιο της έρευνας των αρχών στην τράπεζα σχετικά με την υπόθεση χειραγώγησης διατραπεζικών επιτοκίων, επέστρεψαν στην εργασία τους, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Οι χρηματιστές κέρδισαν την επαναπρόσληψή τους σε εργατικό δικαστήριο της Φρανκφούρτης, κατόπιν αγωγής του εναντίον της Deutsche Bank. Εκπρόσωπος της κορυφαίας γερμανικής τράπεζας επιβεβαίωσε ότι οι τέσσερις άνδρες επέστρεψαν στην δουλειά τους χθες και αρνήθηκε να σχολιάσει παραπάνω.

Η Deutsche Bank περιλαμβάνεται στους χρηματοπιστωτικούς οίκους ανά τον πλανήτη που χρεώθηκαν πρόστιμα 3,7 δισ. δολ. για χειραγώγηση του επιτοκίου Libor.

Αναλυτής σχολίασε ότι η επιστροφή του προσωπικού εντάσσεται στην προσπάθεια εξασφάλισης μιας καλύτερης συμβιβαστικής συμφωνίας με την τράπεζα.

Η τράπεζα είχε υποστηρίξει ότι οι τέσσερις άνδρες, που έκαναν τις αναφορές για το επιτόκιο Euribor και το Libor του ελβετικού φράγκου, αντάλλασσαν παράνομα μηνύματα με traders παραγώγων, ρωτώντας τους ποια επιτόκια «βολεύει» να δηλώσουν για να τους βοηθήσουν να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι οι απολύσεις ήταν ανάρμοστες, γιατί η τράπεζα δεν εφήρμοζε προγράμματα αποτροπής της σύγκρουσης συμφερόντων, στο σύστημα υπολογισμού των επιτοκίων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v