Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Telefonica Czech: Ο Petr Kellner αγοράζει το 65,9%

Η επενδυτική εταιρεία του Kellner θα αγοράσει ποσοστό 65,9% από την Telefonica SA, ενώ η ισπανική τηλεπικοινωνιακή, που απέκτησε την Telefonica Czech το 2005, θα διατηρήσει μερίδιο 4,9% στην τσέχικη εταιρεία, σύμφωνα με ανακοίνωση της PPF.

Telefonica Czech: Ο Petr Kellner αγοράζει το 65,9%

Η PPF Group του δισεκατομμυριούχου Petr Kellner συμφώνησε να αγοράσει πλειοψηφικό ποσοστό της Telefonica Czech, έναντι 2,5 δισ. ευρώ, επιστρέφοντας έτσι την μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία της Τσεχίας σε εγχώρια «χέρια» μετά από οκτώ χρόνια, μεταδίδει το Bloomberg.

Η επενδυτική εταιρεία του Kellner θα αγοράσει ποσοστό 65,9% από την Telefonica SA, ενώ η ισπανική τηλεπικοινωνιακή θα διατηρήσει μερίδιο 4,9% στην τσέχικη εταιρεία, σύμφωνα με ανακοίνωση της PPF.

Η Telefonica Czech είχε στο τέλος του Ιουνίου 5,1 εκατομμύρια πελάτες στην κινητή τηλεφωνία και 1,4 εκατ. στην σταθερή, καθώς και 1,4 εκατ. χρήστες ασύρματου δικτύου στην Σλοβακία. Η ισπανική Telefonica είχε πληρώσει περίπου 4,7 δισ. δολάρια για την απόκτηση ποσοστού στην τσέχικη τηλεπικοινωνιακή το 2005..

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v