Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Dow Jones

Κέρδη για Dow Jones και S&P 500 ενόψει της ανακοίνωσης κρίσιμων μακροοικονομικών στοιχείων όπως το αμερικανικό ΑΕΠ και η ανεργία. Πτώση για Nasdaq. Στο επίκεντρο οι Κεντρικές Τράπεζες. "Βουτιά" 14,5% για τη μετοχή της Tesla. Πιέσεις στο δολάριο.

Στους ρυθμούς των εταιρικών αποτελεσμάτων κινήθηκε σήμερα η Wall με τους επενδυτές ωστόσο να εστιάζουν την προσοχή τους και στις επικείμενες ανακοινώσεις του αμερικανικού ρυθμού ανάπτυξης αλλά και της ανεργίας.

Ειδικότερα η μετοχή της Ralph Lauren ενισχύθηκε 5,3% μετά την αναβάθμιση των προοπτικών κερδοφορίας του ομίλου και την αύξηση του τριμηνιαίου μερίσματος στα 45 σεντς από 40 προηγουμένως.

Στον αντίποδα η μετοχή της Tesla βούλιαξε 14,5% καθώς οι πωλήσεις ήταν κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Πέρα όμως από τα εταιρικά αποτελέσματα, αξίζει να αναφερθεί ότι αύριο ξεκινά και η διαπραγμάτευση των μετοχών του Twitter, όπου η τιμή εκκίνησης IPO αναμένεται πάνω από τα 25 δολ.

Επιπλέον στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται και τα αμερικανικά στοιχεία ανεργίας του Σεπτεμβρίου που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή καθώς ενδέχεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην απόφαση της Fed για την έναρξη περιορισμού των προγραμμάτων ρευστότητας.

Σημειώνεται ότι τον τελευταίο καιρό η πλειοψηφία των στελεχών της Fed αναφέρουν ότι η αμερικανική οικονομία χρειάζεται να ενισχύσει την δυναμική της προκειμένου η παύση των προγραμμάτων ρευστότητας να μην προκαλέσει πανικό στις αγορές.

Αντίστοιχα οι επενδυτές αναμένουν και την αυριανή απόφαση της ΕΚΤ αναφορικά με τα επιτόκια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι συνολικά 423 εισηγμένες έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου εκ των οποίων το 75% γνωστοποίησε κέρδη πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,82% στις 15.746,88 μονάδες, ο S&P κινήθηκε με κέρδη 0,43% στις 1.770,49 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,20% στις 3.931,95 μονάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 5,72 δολ. με άνοδο 2% ενώ το δικαίωμα της Coca Cola HBC υποχωρούσε 0,4% στα 28,21 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύθηκε 0,2% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3505. Επιπλέον το δολάριο ενισχύθηκε σε σχέση με το γεν στα 98,61 γεν.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς χρεογράφου υποχωρεί από το υψηλό 3 εβδομάδων σημειώνοντας πτώση κατά 2 μονάδες βάσης στο 2,65%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,6% στα 94,87 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,7% στα 1.317 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v