Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτική συνεδρίαση στην Wall Street

Σταθεροποιητικές διαθέσεις σε χαμηλότερα επίπεδα επικρατούν στην Wall. Αντιδρούν AMR και USAir στην συγχώνευση. Ολα τα βλέμματα στην Fed, την πολιτική παροχής ρευστότητας και την μετάβαση στην J. Yellen. Πτώση χρυσού και πετρελαίου.

Ελαφρώς διορθωτικές τάσεις εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με ήπιες κινήσεις στα επίπεδα ρεκόρ όπου βρίσκονται.

Η συνεδρίαση είναι σχετικά ήρεμη σε στατιστικές και επιχειρηματικές ανακοινώσεις και το επίκεντρο περιστρέφεται γύρω από τις ομιλίες στελεχών της Federal Reserve, που διαμορφώνουν κλίμα όσον αφορά την χρονική στιγμή έναρξης της ανάκλησης της πολιτικής παροχής ρευστότητας.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,13% στις 15.762 μονάδες, ο S&P κινείται 0,22% χαμηλότερα στις 1.768 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αποκομίζει κέρδη 0,34% στις 3.906 μονάδες.

Ο επικεφαλής της Fed του Ντάλας Richard Fisher δήλωσε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμάζονται για περιορισμό των προγραμμάτων παροχής ρευστότητας. Δύο άλλα στελέχη της Fed θα παραθέσουν ομιλίες σήμερα.

Πολλοί πάντως αναλυτές εκτιμούν η αγορά θα τηρήσει στάση αναμονής έως ότου αρχίσουν οι ακροάσεις για την ανάθεση της διοίκησης της Fed στην νέα επικεφαλής, Janet Yellen, προς τα τέλη της εβδομάδας.

Η Wall Street κινήθηκε υψηλότερα χθες, με τον δείκτη Dow να κατακτά το 35ο ρεκόρ της χρονιάς.

Από το στατιστικό μέτωπο σήμερα, ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης κλίματος ιδιοκτητών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις ΗΠΑ διολίσθησε σε χαμηλό επτά μηνών τον Οκτώβριο, στο 91,6, εξαιτίας της μερικής διακοπής της λειτουργίας κρατικών υπηρεσιών, που πίεσε τις πωλήσεις του κλάδου.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Dish Network εκτινάσσεται 4% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ η Rackspace Hosting βουλιάζει 8%.

Η News Corp. αντιδρά με πτώση στα έσοδα και κέρδη που ανακοίνωσε, καθώς αυτά δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών.

Η American Airlines εκτινάσσεται 18% και η US Airways υποχωρεί 1,21% μετά το «ΟΚ» του υπουργείου Δικαιοσύνη των ΗΠΑ για την συγχώνευση τους στην μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί 0,16% στις 1.279 μονάδες, ενώ του πετρελαίου κινείται 0,43% χαμηλότερα στις 94,73 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v