Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άσμουσεν: Δεν αποκλείω αρνητικό επιτόκιο για ΕΚΤ

Ο Γερμανός τραπεζίτης Γ. Άσμουσεν δηλώνει πως δεν έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια της ΕΚΤ στα επιτόκια. Οι εξελίξεις, τονίζει, θα καθοριστούν από την πορεία του πληθωρισμού. Θέτει επί τάπητος και τη μείωση των υποχρεωτικών τραπεζικών αποθεμάτων.

Άσμουσεν: Δεν αποκλείω αρνητικό επιτόκιο για ΕΚΤ

Ο Γέοργκ Άσμουσεν, ο Γερμανός τραπεζίτης που μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δηλώνει ότι δεν θα απέκλειε το ενδεχόμενο αρνητικών επιτοκίων. Σε μια πρωτοφανή αλλαγή στάσης, αναφέρει πως δεν αμφισβητεί την ανάγκη για μείωση των επιτοκίων που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία έπιασε σχεδόν άπαντες εξαπίνης.

Μιλώντας στην εφημερίδα Osnabruecker Zeitung, ο Γ. Άσμουσεν δηλώνει ότι η ΕΚΤ δεν έχει ακόμη εξαντλήσει τα όρια των δυνατοτήτων της στα επιτόκια. Οι εξελίξεις θα καθοριστούν από την πορεία του πληθωρισμού εξηγεί και συμπληρώνει: "Θα ήμουν πολύ προσεκτικός για ένα τέτοιο βήμα, επειδή σηματοδοτεί πολλά, αλλά δεν το αποκλείω κατηγορηματικά".

Ο Γερμανός τραπεζίτης δήλωσε επίσης ότι στο μέλλον θα ήταν επίσης πιθανό να μειωθεί το ελάχιστο επίπεδο υποχρεωτικών τραπεζικών αποθεμάτων, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v