Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδυτικό σχέδιο £7 δισ. από τη Vodafone

Η Vodafone εκμεταλλεύεται τα έσοδα από την πώληση της Verizon Wireless και προχωρά σε επενδύσεις 7 δισ. στερλινών. Οι αδυναμίες που εντοπίζονται στα αποτελέσματα τριμήνου και η μείωση εσόδων στην σκληρή ευρωπαϊκή αγορά.

Επενδυτικό σχέδιο £7 δισ. από τη Vodafone

Επενδυτικά σχέδια ύψους 7 δισ. στερλινών ανακοίνωσε η Vodafone με στόχο τη βελτίωση των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη, όπου η πορεία της δεν είναι ικανοποιητική. Τα αποτελέσματα τριμήνου δείχνουν ότι η οικονομική στασιμότητα σε συνδυασμό με τον σκληρό ανταγωνισμό οδήγησαν σε μείωση των εσόδων από υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών κατά 4,9% το δεύτερο τρίμηνο στη Γηραιά Ήπειρο, κάτω από τα 10 δισ. στερλίνες.

Βεβαίως, στη συνολική εικόνα των αποτελεσμάτων, η αδυναμία στη Γηραιά Ήπειρο αντισταθμίζεται από την ισχυρή πορεία της Vodafone σε Ινδία και Αφρική. Συνολικά, τα κέρδη πρώτου εξαμήνου μειώθηκαν κατά 4,1% στα 6,6 δισ. στερλίνες, ανώτερα των προσδοκιών καθώς οι αναλυτές προέβλεπαν 6,4 δισ. στερλίνες.

Η Vodafone αποφάσισε να αυξήσει τα επενδυτικά της σχέδια κατά 1 δισ. στερλίνες, στα 7 δισ. στερλίνες, προσδοκώντας και στην εκμετάλλευση των εσόδων από την πώληση του μεριδίου της στη Verizon Wireless, έναντι 130 δισ. δολ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι θα επενδύσει 3 δισ. στερλίνες στην Ευρώπη για επέκταση του δικτύου 3G και επιτάχυνση του δικτύου κινητής 4G. Επιπλέον 1,5 δισ. στερλίνες θα επενδυθούν για παρόμοια σχέδια σε αναδυόμενες οικονομίες. Περίπου 1 δισ. στερλίνες θα επενδυθούν για την ενίσχυση της παρουσίας της στο λιανικό εμπόριο σε αγορές όπως η Βρετανία, ενώ δήλωσε ότι θα επιταχυνθεί η ανάπτυξη υπηρεσιών για πληρωμές μέσω κινητής στην Ινδία και κάποιες ευρωπαϊκές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v