Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Υποχώρηση πληθωρισμού στο 2,2%

Ο πληθωρισμός στη Βρετανία αποδείχθηκε πολύ χαμηλότερος των εκτιμήσεων. Υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2012. Άμεση αντίδραση αγορών με σημαντική πτώση της στερλίνας. Αναθεωρούνται τα σενάρια για τη ΒοΕ.

Βρετανία: Υποχώρηση πληθωρισμού στο 2,2%

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2012 υποχώρησε ο πληθωρισμός στη Βρετανία. Η είδηση προκάλεσε άμεση αντίδραση των αγορών με την στερλίνα να υποχωρεί σε χαμηλό δύο μηνών έναντι του δολαρίου (στα 1,5854 δολ) και σε χαμηλό μίας εβδομάδας έναντι του ευρώ (84,375 πένες) καθώς αναθεωρούνται τα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις της Τράπεζας της Αγγλίας.

Συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε τον Οκτώβριο στο 2,2% από 2,7% τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές – σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg – προέβλεπαν μικρότερη υποχώρηση στο 2,5%. Ο δομικός πληθωρισμός υποχώρησε στο 1,7% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2009.

«Ενώ η οικονομία ενισχύεται, η επιβράδυνση του πληθωρισμού ίσως επιτρέψει στην ΒοΕ να διατηρήσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης» σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v