Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική αντίδραση της Wall στις δηλώσεις Yellen

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στη Wall, μετά την ομιλία της Yellen. Άλμα για χρυσό. Διολισθαίνει το πετρέλαιο. Κέρδη για το δολάριο έναντι του ευρώ. Απώλειες για την μετοχή της Wal-Mart.

Άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στην Wall, με τους επενδυτές να αντιδρούν θετικά στις δηλώσεις της Janet Yellen για στήριξη της ανάπτυξης και διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα.

O Dow Jones ενισχύεται 0,26% στις 15.863 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,1% στις 3.966 μονάδες, ενώ o S&P κινείται 0,39% υψηλότερα στις 1.789 μονάδες.

«Πιστεύω πως η στήριξη της ανάκαμψης σήμερα είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για την επιστροφή σε πιο ομαλή προσέγγιση της νομισματικής πολιτικής», δήλωσε η κ. Yellen στη Γερουσία, σύμφωνα με αντίγραφο της κατάθεσής της, το οποίο δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Εν τω μεταξύ, τo υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι νέες αιτήσεις υποχώρησαν την εβδομάδα που έληξε στις 9 Νοεμβρίου στις 339.000, από 341.000 την εβδομάδα που έληξε στις 2 Νοεμβρίου. Οι αναλυτές του Reuters προέβλεπαν ότι οι νέες αιτήσεις θα διαμορφωθούν στο επίπεδο των 330.000.

Αργότερα την Πέμπτη το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε 8% στα $41,8 δισ. από $38,7 δισ. τον Αύγουστο. Οι αναλυτές προέβλεπαν έλλειμμα $39 δισ.

Με ρυθμό 1,9% αυξήθηκε η παραγωγικότητα των αμερικάνικων επιχειρήσεων από τον Ιούλιο ως τον Σεπτέμβριο. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός ενισχύεται 1,31% στα 1.285 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο διολισθαίνει 0,62% στα 93,33 δολάρια το βαρέλι.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο η μετοχή της Wal-Mart χάνει 1,2%, μετά την μείωση των προβλέψεων για τα κέρδη του 2013. Η αλυσίδα σουπερμάρκετ ανακοίνωσε ότι τα κέρδη ανά μετοχή για το δωδεκάμηνο που λήγει τον Ιανουάριο θα είναι μεταξύ $5,01 με $5,11, χαμηλότερα από τα $5,10 με $5,30 που προέβλεπε τον Αύγουστο.

Απώλειες καταγράφουν οι μετοχές της Hewlett-Packard και της IBM, κατά 2,3% και 0,9% αντίστοιχα.

Βουτιά 11% πραγματοποιεί η μετοχή της Cisco. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη ανά μετοχή για το δεύτερο τρίμηνο θα είναι 45 με 47 σεντς, έναντι προβλέψεων για κέρδη 52 σεντς ανά μετοχή.

Η μετοχή της Kohl υποχωρεί 9,5%, καθώς η εταιρεία λιανικής ανακοίνωσε αποτελέσματα που είναι χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v