Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τερμάτισε το ανοδικό σερί για Dow και S&P

Πτώση στη Wall μετά το 35ο ρεκόρ για τον Dow. Προβλημάτισαν οι ομιλίες στελεχών της Fed. Οι επενδυτές βλέπουν πιο κοντά τη μείωση των προγραμμάτων ρευστότητας. "Πέταξε" η American Airline (+26%). Σε χαμηλό 5 μηνών το πετρέλαιο.

Πιέσεις ασκήθηκαν σήμερα στη Wall, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να εκτιμήσουν αν τα καλά οικονομικά στοιχεία σε συνδυασμό με τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα (κατά μέσο όρο) θα υποχρεώσουν τη Fed να προχωρήσει σύντομα στην έναρξη περιορισμού των προγραμμάτων ρευστότητας.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν και οι ομιλίες στελεχών της Κεντρικής Tράπεζας των ΗΠΑ και οι αναφορές τους στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων.

Συγκεκριμένα, η αναφορά του Κεντρικού Τραπεζίτη του Ντάλας, Richard Fisher ότι οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμάζονται για τον περιορισμό των προγραμμάτων ρευστότητας, καθήλωσε το αγοραστικό ενδιαφέρον στη Wall Street.

Αντίστοιχα και ο Κεντρικός Τραπεζίτης Dennis Lockhart υποστήριξε ότι η Fed ενδέχεται να μειώσει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων από τον Δεκέμβριο αν ευνοήσουν οι οικονομικές συνθήκες.

Επιπλέον οι επενδυτές αναμένουν την κατάθεση της Janet Yellen στη Γερουσία αναφορικά με τις προθέσεις της στην άσκηση νομισματικής πολιτικής όταν αναλάβει επικεφαλής της Fed.

Πέρα όμως από τους Κεντρικούς Τραπεζίτες το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάστηκε τόσο στα εταιρικά αποτελέσματα όσο και στα επιχειρηματικά deals.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της News Corp. υποχώρησε 1,55% μετά τα κατώτερα των αναμενόμενων έσοδα και κέρδη που ανακοίνωσε ο όμιλος.

Επιπλέον η μετοχή της American Airlines εκτινάχθηκε 26% και η US Airways ενισχύθηκε 1% μετά το «ΟΚ» του υπουργείου Δικαιοσύνη των ΗΠΑ για την συγχώνευση τους στην μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο.

Στη Wall, ο Dow Jones υποχώρησε 0,21% στις 15.750,67 μονάδες, ο S&P κινήθηκε με απώλειες 0,24% στις 1.767,69 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος στις 3.919,92 μονάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρούσε 3,8% στα 5,59 δολ. και αντίστοιχα το δικαίωμα της Coca Cola HBC σημείωνε απώλειες 2% στα 27,78 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύθηκε 0,2% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3438. Επιπλέον το δολάριο κινήθηκε ανοδικά σε σχέση με το γεν, σε υψηλό 2 μηνών, στα 99,80 γεν.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς έπιασε υψηλό 8 εβδομάδων καθώς ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 2,75%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 2,10% στα 93,12 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 1,4% στα 1.263 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v