Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στην Wall με το βλέμμα στα επιτόκια

Ανησυχίες για την πιστωτική πολιτική πιέζουν χαμηλότερα την Wall Street, που αναμένει τις ακροάσεις της νέας επικεφαλής της Fed. Απογοητευση για την κινεζική οικονομική στρατηγική, "βουτιά" FTSE λόγω φόβων για τα βρετανικά επιτόκια.

Πτώση επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς πυκνώνουν τα σύννεφα για την πιστωτική πολιτική και τα επιτόκια.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,33% στις 15.699 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,1% στις 1.766 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,13% υψηλότερα στις 3.925 μονάδες.

Το χρηματιστήριο της Wall Street έκλεισε χθες με μικρές, μικτές διακυμάνσεις, σε επίπεδα ρεκόρ για βασικούς δείκτες.

Οι απώλειες ξεκίνησαν σήμερα από τις ασιατικές αγορές, όπου η ολομέλεια του κυβερνώντος κόμματος της Κίνας δεν πρόσφερε σαφείς ενδείξεις για μεταρρυθμίσεις στο 10ετές στρατηγικό πρόγραμμα.

Οι ανησυχίες επεκτάθηκαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπου ο δείκτης FTSE διολίσθαίνει πάνω από 1% εξαιτίας ενδείξεων επιτάχυνσης της αύξησης των επιτοκίων στην βρετανική οικονομία.

Εν τω μεταξύ, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά για την πιστωτική πολιτική της Federal Reserve και την χρονική στιγμή της έναρξης ανάκλησης της παροχής άπλετης ρευστότητας.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουν οι παρατηρητές, τις ακροάσεις αύριο Πέμπτη στην Γερουσία της Janet Yellen, η οποία προβλέπεται να αναλάβει την διοίκηση της κεντρικης τράπεζας.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Macy's εκτινάσσεται 7% μετά την ανακοίνωση κερδών κι εσόδων που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Για ανάλογους λόγους και η μετοχή της «νεαρής» Potbelly εκτινάσσεται 13%.

Στην συνέχεια θα ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου η Cisco Systems.

Στο New York Stock Exchange Wednesday ξεκινά σήμερα η διαπραγμάτευση η μετοχή της Chegg Inc.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v